Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.7°C25.2°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C23.0°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
22 °C
21.5°C23.8°C
2 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.1°C23.5°C
0 BF 60%
Σ. Αναγνωστοπούλου: Από ιδεολογία η Ν.Δ. δεν ψήφισε το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Αναγνωστοπούλου: Από ιδεολογία η Ν.Δ. δεν ψήφισε το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους (Video)

«Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη δημιουργούνται δύο μέτωπα» εξήγησε η κ. Αναγνωστοπούλου υπογραμμίζοντας ότι το ένα «είναι το μέτωπο Σόιμπλε, το οποίο, ενώ ήταν αρραγές, σπάει χάρη σε αυτή την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ»."Το  παρών της Ν.Δ. οφείλεται σε ιδεολογικούς λόγους, καθώς πιστεύουν ότι τα χρήματα δεν έπρεπε να δοθούν στους χαμηλοσυνταξιούχους» πρόσθεσε.

Τον ισχυρισμό άλλωστε αυτό επιβεβαίωσε στην (αποκλειστική για δεύτερη κατά σειρά Δευτέρα) πρωινή συνέντευξή της η κ. Μπακογιάννη παραθέτοντας τις απόψεις της Ν.Δ. περί «μείωση δαπανών» αποφεύγοντας να εξειδικεύσει ποιες εννοεί.  Είναι όμως γνωστή η εφαρμοσμένη πολιτική της επί κυβερνήσεως Σαμαρά, τι εννοεί ως δαπάνες, η Ν.Δ. και ο Κ. Μητσοτάκης με την πολιτική των απολύσεων και των περικοπών των συντάξεων και του δημόσιου τομέα και τις συνέπειες τους.

Κατά τα άλλα, ένας ευφάνταστος συναγωνισμός λαϊκισμού και εντυπώσεων μεταξύ του κ. Βαρβιτσιώτη και κ. Φωτήλα για το ποιος προασπίζει καλύτερα τις θέσεις της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη εξελίχθηκε το πρωί στον ΣΚΑΙ. Σε μια αισχρή επίθεση με χαρακτηρισμούς εναντίον του κ. Πολάκη και της κυβέρνησης επιδόθηκε ο κ. Φωτήλας, ενώ έφτασε να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση οφείλει την παραμονή της στους ψήφους των δεξιών και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Ο στόχος ήταν να μην ακουστεί, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία κλήθηκε σε απολογία ακόμα και για το πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ, κυρίως όμως για τη «διχαστική» πολιτική της κυβέρνησης, αντί της «υποταγής» στις επιταγές των δανειστών, όπως όφειλε να πράττει κατά τη Ν.Δ.

Εν μέσω συνεχόμενων διακοπών και ύβρεων από τους συνομιλητές της, (που απολάμβαναν την πλήρη ανοχή των δημοσιογράφων) η κ. Αναγνωστοπούλου επέμεινε: «Επί δύο ώρες ήταν η κ. Μπακογιάννη, πρέπει να ακουστούμε και εμείς».

Σοβαρό θέμα δημοκρατίας γεννάται όταν οι ύβρεις αντικαθιστούν τα επιχειρήματα. Αντίλογος και κριτική έχουν υποκατασταθεί από ένα χυδαίο υβρεολόγιο σε όλες τις διαστάσεις του πολιτικού λόγου της Ν.Δ. είτε αυτός είναι στη Βουλή, είτε στα τηλεοπτικά πάνελ, είτε στα ραδιόφωνα όπως ο γραμματέας της Ν.Δ., κ. Αυγενάκης, νωρίτερα, που αποκάλεσε "συμμορία" την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.

Κατ. Μπρέγιαννη

Σημείωση: Τα video περιλαμβάνουν μόνο ένα ενδεικτικά αποσπάσματα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL