Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Σήμερα στην Αυγή: Με την κοινωνία ή με τον Σόιμπλε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Με την κοινωνία ή με τον Σόιμπλε

Τα ψέματα τελειώνουν. Τα κόμματα -και ιδιαίτερα όσα έχουν βεβαρυμένο παρελθόν, όπως η Ν.Δ.- θα πρέπει κατά τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή επί της τροπολογίας για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους να αποδείξουν αν υπηρετούν το συμφέρον των πολιτών και, μάλιστα, όσων σηκώνουν τα μεγαλύτερα βάρη της κρίσης ή απλώς αποτελούν το μακρύ χέρι των πιο ακραίων εκ των δανειστών στη χώρα μας. Ακόμη μια φορά η "πρόκληση" προέρχεται από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο μπλόκαρε μέσω του ESM τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους που είχαν ληφθεί στο Eurogroup έως ότου αξιολογηθεί το κατά πόσον οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα. Επίθεση Τσίπρα και κυβέρνησης στη Ν.Δ. Υπέρ της Ελλάδας Κομισιόν και Πιτέλα. "Ναι" στην τροπολογία από Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Σε ύψος ρεκόρ

Υπερδιπλάσιο του στόχου πρωτογενές πλεόνασμα: 7,45 δισ.

Η υπέρβαση των κρατικών εσόδων κατά 1,51 δισ. ευρώ και η συγκράτηση των κρατικών δαπανών κατά 2,40 δισ. ευρώ κάτω του στόχου έφεραν στο ύψος ρεκόρ των 7,45 δισ. ευρώ, που είναι υπερδιπλάσιο του στόχου, το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο εντεκάμηνο.

Αλ. Τσίπρας με επτά δημάρχους

30.000 σχολικά γεύματα στη δυτική Θεσσαλονίκη

Την επέκταση του προγράμματος σχολικού γεύματος στους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας έπειτα από σύσκεψη με τους δημάρχους της περιοχής. "Μιλάμε για 30.000 παιδιά" σημείωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως προτεραιότητά της κυβέρνησης "είναι να σταθούμε δίπλα σε όλους όσοι βίωσαν τα προηγούμενα χρόνια την ανεργία και την ανέχεια".

Ν/σ του υπουργείου Περιβάλλοντος

Επαναφορά του ολοκληρωμένου χωρικού σχεδιασμού

Στοπ στις παρεκκλίσεις στο όνομα παραγωγικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή επαναφέροντας τους κανόνες στην οργάνωση του χώρου οι οποίοι είχαν καταργηθεί με τον Ν. 4269/2014.

Ενόχληση της αντιπροεδρίας

Μπλόκο SSM στην Τράπεζα Πειραιώς

Με... email μπλοκάρησε ο SSM το Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς αξιώνοντας την επ' αόριστον αναβολή της ανάδειξης νέου διευθύνοντος συμβούλου! Κύκλοι της αντιπροεδρίας εξέφρασαν την έκπληξή τους για τη μεθόδευση θέτοντας για άλλη μια φορά την ανάγκη για τροποποίηση του περσινού νόμου για τις τράπεζες.

Αύξηση κονδυλίων για την Παιδεία

Τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που θα ασχοληθεί με την κατάρτιση μελέτης για τα οικονομικά της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας. Για τις Πανελλαδικές ανέφερε ότι μέχρι τον Μάρτιο οι εισακτέοι της Α' Λυκείου το 2017-18 θα γνωρίζουν πώς θα πορευθούν στις δύο τελευταίες τάξεις και στην εισαγωγή στα ΑΕΙ.

H κoινωνική σημασία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Μεγάλη συζήτηση γίνεται στις μέρες μας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Μόνο αθώα ωστόσο δεν είναι η αμφισβήτηση των ΑΠΕ από ορισμένες πλευρές. Δεν έχω καμιά αμφιβολία για την προέλευση του μεγαλύτερου μέρους αυτής της αμφισβήτησης: πιστεύω πως είναι οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και λοιπών ορυκτών καυσίμων...

του Ανδρέα Δάνου

Γαλλική... απόβαση στην Ιταλία

Τον όμιλο ΜΜΕ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιχείρησε να κατακτήσει η γαλλική Vivendi καθώς ο νέος πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι έπαιρνε χθες ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL