Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Γ. Κυρίτσης: Η Ν.Δ. συμφωνεί με τις προτάσεις του ΔΝΤ για χρέος και πλεόνασμα, ή με την κυβέρνηση; (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Κυρίτσης: Η Ν.Δ. συμφωνεί με τις προτάσεις του ΔΝΤ για χρέος και πλεόνασμα, ή με την κυβέρνηση; (Video)

https://www.youtube.com/embed/ZRfEk_jiaP0

Κάλεσε μάλιστα τη Ν.Δ. να απαντήσει, αν συμφωνεί με τις προτάσεις του ΔΝΤ, ή με την κυβέρνηση για το χρέος και το πρωτογενές πλεόνασμα. Ωστόσο δεν πήρε απάντηση από τον εκπρόσωπό της Ν.Δ. στο πάνελ του ΣΚΑΙ, κ. Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση έχει πράξει όσα έχει δεσμευθεί» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης υπενθυμίζοντας ότι είχε να αντιμετωπίσει το ψηφισμένο 4,5% πρωτογενές πλεόνασμα που είχαν δεσμευθεί οι προηγούμενοι και κατάφερε να εξοικονομήσει 20 δισ. μέσα στην τρέχοντα τριετία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε τους λόγους που επιμένουν στα υψηλά πλεονάσματα οι Ευρωπαίοι καθώς όπως είπε στην Ευρώπη έχουν «πάρει κεφάλι οι πιο δεξιές  και συντηρητικές δυνάμεις στο πλαίσιο του ΕΛΚ, όπως η Ν.Δ. για παράδειγμα». Με τη στροφή προς τα δεξιά και στην Γερμανία και μπαίνοντας σε εκλογικό κύκλο λειτουργώντας και με το στερεότυπο των τεμπέληδων και σπάταλων Ελλήνων, τους είναι δύσκολο να κάνουν αυτά που έχουν δεσμευθεί ότι θα πράξουν. «Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει ο ελληνικός λαός τον εκλογικό κύκλο της Ευρώπης».

Ωστόσο η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί υψηλά πλεονάσματα επανέλαβε ο κ. Κυρίτσης και τόνισε αν επιμένουν σε πράγματα παράλογα, όπως για παράδειγμα στο να μη συμμετέχει η χώρα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, τότε θα υπάρξει αδιέξοδο.

Κυρίτσης για Παρασκευόπουλο: "Όλοι ξέρουμε και εσείς που κάνετε, ότι δεν ξέρετε, ότι δεν ισχύουν αυτά που λέτε"

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου ρώτησε: «Θεωρείται ότι ο Παρασκευόπουλος σε μια συνέντευξη που έβαζε το θέμα της αποποινικοποίησης των εθνικών συμβόλων ήταν για να ξεπλύνει τη Χ.Α.;» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων «εσείς λέγατε στο ΣΚΑΙ ότι θέλετε μια σοβαρή Χ.Α. για να συγκυβερνήσετε».

Εκτίμησε ότι αφορά «πρόβλημα διατύπωσης», το ζήτημα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου σε συνέντευξή του. «Αν δεν ήταν ο γνωστές οι απόψεις του κ. Παρασκευόπουλου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων,  θα τιθόταν πολιτικό θέμα» οι άνθρωποι όμως από τα Πανεπιστήμια όταν δίνουν συνεντεύξεις, συχνά μπερδεύονται και δεν κατανοούν ότι περνούν από ένα αυστηρό, ή κακόπιστο φίλτρο, όσα λένε.

«Στα υπόλοιπα όλοι ξέρουμε και εσείς που κάνετε ότι δεν ξέρετε, ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL