Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.9°C26.6°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.7°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C24.4°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 31%
Αλλού απούσα και αλλού παρούσα η αστυνομία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλλού απούσα και αλλού παρούσα η αστυνομία

Μια κλούβα των ΜΑΤ περίμενε χθες το πρωί τους απλήρωτους εργαζόμενους που απασχόλησε με τη μορφή των vouchers το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων όταν αυτοί πήγαν να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν τα δεδουλευμένα εννέα μηνών.

Την ίδια ώρα, μια ομάδα χρυσαυγιτών, μεταξύ των οποίων και υπόδικοι βουλευτές, έμπαινε ανενόχλητη στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ και διέκοπτε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, με θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών» με τους διοργανωτές να υποστηρίζουν πως είχαν ζητήσει αστυνομική προστασία, χωρίς αυτό να εισακουστεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Δύο περιπτώσεις που προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία με την επιλογή δύο μέτρων και δυο σταθμών στην αναγκαιότητα αστυνομικής παρουσίας και προστασίας. Απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες είναι, όπως καταγγέλλουν, οι νέοι και οι νέες που πήραν μέρος στο πρόγραμμα κατάρτισης του ΙΣΕΤΕ και αντί απαντήσεων για το πότε θα τους καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλονται είχαν συνάντηση με μια διμοιρία των ΜΑΤ που είχε προσκληθεί να “προστατεύσει” το κτήριο.

Αντιθέτως, καμίας αστυνομικής προστασίας δεν έτυχαν, παρ' ότι το είχαν ζητήσει, οι οργανωτές της εκδήλωσης για τις μειονότητες στην Ελλάδα. Ανενόχλητοι οι υπόδικοι χρυσαυγίτες έδωσαν τη γνωστή εθνικιστική τους παράσταση στον τρίτο όροφο του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ και διαφήμισαν στη συνέχεια το κατόρθωμά τους στο Διαδίκτυο, μια και είχαν φροντίσει να έχουν μαζί τους μέχρι και εικονολήπτη!

Συγκρίνοντας τις δύο αυτές περιπτώσεις, δεν μπορεί κανείς παρά να μη σταθεί στην επιλεκτικότητα της ΕΛ.ΑΣ. που είτε με την παρουσία είτε με την απουσία της προκαλεί ερωτηματικά. Και στα ερωτηματικά αυτά, πάσα απάντηση ευπρόσδεκτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL