Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Αγκαλιάστε την αγορά, μακριά από τη νεοκομμουνιστική αναδιανομή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγκαλιάστε την αγορά, μακριά από τη νεοκομμουνιστική αναδιανομή

Οι πραγματικοί επαγγελματίες της επικοινωνίας δεν αιφνιδιάζονται ποτέ. Δεν τους αρέσει η απόφαση για το χρέος; Στρέφουν το βλέμμα στους συνταξιούχους και την «κοινωνία που στενάζει» και, όταν ο Τσίπρας αναδιανέμει το κοινωνικό μέρισμα προς όφελός τους, τον καταγγέλλουν για «αριστερή ιδεοληψία» και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να το γυρίσουν πίσω.

Ακόμα και αν δεν τους έρχονται οι «ειδήσεις» όπως τις θέλουν, ακόμα και αν οι «αποκλειστικές» πληροφορίες πέφτουν στο κενό. Συνεχίζουν προσηλωμένοι στο καθήκον της αν-ενημέρωσης.

Το παραμύθι ανάποδα” είναι γνωστή τεχνική στους παιδαγωγούς για να εξάψουν τη φαντασία των παιδιών και να αγαπήσουν τον γραπτό λόγο. Έτσι ο «κακός λύκος» των παραμυθιών παίρνει την εκδίκησή του από τα τρία γουρουνάκια, και την Κοκκινοσκουφίτσα. Οι δημοσιογράφοι των καναλιών, άραγε ποιον εκδικούνται;

Την αντικειμενικότητα και την αλήθεια;

«Θετική η απόφαση, ο πολίτης τι θα κερδίσει όμως;» ρωτούσαν ΣΚΑΙ και ΑΝΤ1 πρωί - πρωί Δευτέρας μετά την απόφαση του Eurogroup.

Το χρέος, αδιανόητο έως χθες και σχεδόν μεμπτό αν βάλεις δίπλα του τη λέξη «απομείωση», έγινε αναμενόμενο, ωστόσο «μη επαρκές» και οπωσδήποτε δευτερεύον ζήτημα.

Εξάλλου, όπως είπε ο κ. Βρούτσης στον ΑΝΤ1, είναι μια «ταπεινωτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» η απόφαση αυτή.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει σενάριο εκλογών», «αυτή τη στιγμή οι εκλογές δεν είναι λύση» είπε ο κ. Θεοδωράκης στον ΣΚΑΪ και το απόγευμα στη Βουλή -από Ταϋλεράνδο σε Τσώρτσιλ και Αυλωνίτη- η «υπεύθυνη αντιπολίτευση» διά του Αν. Λοβέρδου στη Βουλή δήλωσε ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ θέλει εκλογές.

Μόνη της η Ν.Δ. απ’ την άλλη θέλει εκλογές, κάθε μέρα. Πώς αλλιώς; Δεν θα μείνει ούτε η μισή...

«Απεγκλωβισμό από τα Μνημόνια» που μας έβαλαν, «πλεονάσματα στο 2%» αντί για το 4,5% που είχαν συμφωνήσει και «άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τον ιδιωτικό τομέα», κόντρα στις «ιδεοληψίες και τις αυταπάτες» είναι η αντιμνημονιακώς φρεσκαρισμένη πολιτική πρόταση της Ν.Δ. για τη χώρα από τον αντιπρόεδρό της Κ. Χατζηδάκη (ΣΚΑΪ).

«Να αγκαλιάσουμε οτιδήποτε απελευθερώνει την αγορά». Ο κ. Χατζηδάκης, «με ευγένεια» μιλά υπέρ των ομαδικών απολύσεων σε πλήρη αντίθεση με τον έτερο αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Γεωργιάδη, που σε άπταιστα γηπεδικά δηλώνει: «Εσείς δεν μπορείτε να δέσετε τα κορδόνια σας». «Δεν λέγατε... ρε... ότι;».

Ποια η σχέση του περιβόητου αστισμού της Ν.Δ. με τέτοιες παρεκβάσεις; Το κοστούμι και η προσδοκία της εξουσίας...

Να καταγγέλλει ο κ. Δένδιας τον Τσακαλώτο στη Βουλή για ακραία λιτότητα και να υπερασπίζεται το μαρξισμό του ΚΚΕ από τους δολιοφθορείς!

«Τα χρήματα αυτά προκύπτουν από μια ληστρική, φοροεισπρακτική λογική που έχει επικρατήσει όλο τον προηγούμενο καιρό» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. κ. Ζαχαράκη παθαίνοντας ΚΚΕ στην ΕΡΤ.

Σ. Κεδίκογλου: «Μειώσεις δαπανών γιατί δεν βγαίνουμε. Δεν μπορούν να συντηρούν οι Έλληνες ένα τόσο κοστοβόρο κράτος» (ΣΚΑΪ).

Πανικό έπαθαν με το «φιλοδώρημα» και ο εκπρόσωπος των δανειστών κ. Μπάμπης του ΣΚΑΪ επέμενε ότι πρέπει να επιστραφεί στους νόμιμους βάσει του μνημονίου επικαρπωτές του... «Δεν υπάρχει περισσευούμενο μέρισμα, αγάπη μου γλυκιά, τι είναι αυτά που λέτε;».

Ο κ. Οικονόμου στη Βουλή διάβαζε ανάποδα έως και τον προϋπολογισμό και, παρά τις υποδείξεις του κ. Τσακαλώτου, δεν μπορούσε να χωνέψει τις αυξήσεις σε Υγεία και Παιδεία και ο υπουργός συνέστησε εντατικά μαθήματα αριστερής ανακατανομής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL