Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ν. Σαντορινιός: Θα υπάρξουν αντισταθμιστικά για την κατάργηση των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Σαντορινιός: Θα υπάρξουν αντισταθμιστικά για την κατάργηση των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά (Video)

https://www.youtube.com/embed/VsdkEEY-5r0

Παρόλο που όπως πρόσθεσε «κάπου χανόταν στη διαδρομή» δηλαδή ήταν μικρότερο τελικά το όφελος που είχε ο νησιώτης. Οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ ξεκίνησαν από τα Δωδεκάνησα είπε τονίζοντας ότι ήταν αντίθετος στην κατάργησή τους αλλά οι δανειστές επέμεναν ότι ήταν καλύτερη φορολογική πολιτική να μην υπάρχουν πολλοί συντελεστές ΦΠΑ παρόλο που ισχύει κάτι τέτοιο και σε άλλες χώρες.

"Δημοσιονομικά δεν θα είναι μεγάλο το κέρδος" από την κατάργησή τους στα μικρά και τα προσφυγικά νησιά, ενώ ο αντίκτυπος θα είναι πολύ μεγάλος υπογράμμισε ο κ. Σαντορινιός. Μελετούνται διάφορες ιδέες που θα λειτουργήσουν αντισταθμιστικά, όπως φοροαπαλλαγή ενός μέρους των εισιτηρίων που πληρώνει ο νησιώτης, ή μειώσεις στο κόστος μεταφορικών.

Ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι "ο πρωθυπουργός μέσα στο μήνα θα ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα που θα έχουν σκοπό να διευκολύνουν την καθημερινότητα των νησιωτών".

Στόχος η διασύνδεση όλων των μέσων συγκοινωνίας των νησιών

Δεν παρέλειψε ωστόσο να σημειώσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης στον τομέα της νησιωτικής πολιτικής καθώς φέτος "για πρώτη φορά άνοιξαν σε όλα τα νησιά τα σχολεία χωρίς ελλείψεις και μιλάμε για τους Λειψούς, Αρκιούς που ποτέ δεν άνοιγαν πριν τον Δεκέμβρη" και αυτό όπως υποστήριξε ο υφυπουργός "ήταν μια πολιτική επιλογή".

Ωστόσο πρέπει να διευκολυνθούν οι ανθρώπους που στελεχώνουν τα σχολεία και τα κέντρα υγείας. Θα υπάρξουν διάφορα μέτρα, που αφορούν τη σίτιση, ή τη μετακίνηση τους ενώ συμπλήρωσε ότι ήδη στους γιατρούς δίνεται επιπλέον επίδομα 450 ευρώ που αποτελεί ισχυρό κίνητρο.

Τέλος αναφέρθηκε στη διασύνδεση όλων των μέσων συγκοινωνίας των νησιών που αποτελεί στόχο της κυβέρνησης ενώ δήλωσε ότι απαιτείται «άλλη δομή στον ακτοπλοϊκό χάρτη της χώρας», αλλά όπως υποστήριξε "αυτό δεν μπορεί να γίνει φέτος το Χειμώνα, ξεκινάει όμως ο σχεδιασμός τώρα, για τον επόμενο. Στόχος είναι να υπάρξουν ακτινωτά δρομολόγια με γρήγορη διασύνδεση με τα μεγάλα κέντρα, όπως τον Πειραιά.

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL