Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C17.6°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.7°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
3 BF 45%
BLACK FRIDAY / Σήμερα στην "Αυγή": Η μαύρη όψη της κατανάλωσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

BLACK FRIDAY / Σήμερα στην "Αυγή": Η μαύρη όψη της κατανάλωσης

BLACK FRIDAY

* Όταν οι ουρές επιβάλλονται ως... έθιμο

Μαυρίζοντας ακόμη πιο πολύ τη ζωή των εργαζομένων, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και παραρτήματα πολυεθνικών κολοσσών εισάγουν στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης έναν θεσμό καταναλωτικού παροξυσμού. Σε μια εποχή που η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών έχει μετατρέψει την πλειονότητα των καταναλωτών σε "κυνηγό προσφορών", τα πολυκαταστήματα εφαρμόζουν τον θεσμό της Black Friday σε μια προσπάθεια να ξεπουλήσουν το μεγάλο τους στοκ, το οποίο μόνο αυτές έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν, στοχεύοντας παράλληλα στον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό του μεριδίου των "μικρών" ανταγωνιστών τους.

* Την αντίθεσή τους στον θεσμό της Black Friday εκφράζουν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιφυλακτικός εμφανίζεται ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

Από έκρηξη, πιθανώς φιάλης υγραερίου

Δυο νεκροί στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας

Με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύονται άλλη μια γυναίκα και ένα ακόμη παιδί

Μία γυναίκα και ένα παιδί έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη, πιθανώς φιάλης υγραερίου, στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο χθες αργά το βράδυ. Σοβαρά εγκαύματα έχουν υποστεί άλλη μία γυναίκα και ένα ακόμη παιδί. Η έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλο μέρος του καταυλισμού.

Για το Eurogroup

"Δικαιολογημένα αισιόδοξος" δηλώνει ο Μοσκοβισί

«Συνολική συμφωνία πριν από το τέλος του έτους» ζήτησε ο Π. Μοσκοβισί προτρέποντας τους Ευρωπαίους εταίρους να προχωρήσουν σε «θετικές συνομιλίες» για το ελληνικό χρέος και δηλώνοντας, τρεις μέρες πριν από την άφιξή του στην Αθήνα, "δικαιολογημένα αισιόδοξος" για μια «θετική συζήτηση» πάνω σε «όλα τα ζητήματα» για την Ελλάδα στο «σημαντικό» Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

* Πρωτογενές πλεόνασμα 6,5 δισ. στο δεκάμηνο, σημαντική υπέρβαση τακτικών εσόδων 920 εκατ. ευρώ

* "Ράλι" στα ελληνικά ομόλογα: στη χαμηλότερη απόδοση από το 2014 ο δεκαετής τίτλος

Νομοσχέδιο - προαπαιτούμενο

Ψηφιακή απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων

Με την καταθέση από το υπουργείο Οικονομίας ενός νομοσχεδίου χθες και ενός άλλου σήμερα -αμφότερα αποτελούν προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης- απλοποιούνται οι διαδικασίες στην αδειοδότηση επιχειρήσεων, η λειτουργία των οποίων θα ξεκινά με ένα e-mail ή μια επιστολή.

Η Τουρκία απειλεί με το προσφυγικό

Με "κατακλυσμό προσφύγων" απείλησε την Ευρώπη ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ μετά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προσωρινή αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Διεθνής Ημέρα για την Πάταξη της Βίας κατά των Γυναικών

Απόψε το βράδυ το κτήριο της Βουλής θα φωταγωγηθεί σε πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα που καθιέρωσε ο ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση. Τα τελευταία πέντε χρόνια 26.000 Ελληνίδες ζήτησαν βοήθεια μέσω των ειδικών τηλεφωνικών γραμμών που λειτουργούν στη χώρα, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να καταγγέλλει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Άξελ Τρόοστ στην "Α": "Ώριμη η γερμανική κοινωνία για ευρωπαϊκή λύση στο χρέος"

Επισημαίνοντας την ανάγκη να τερματιστεί η λιτότητα, ο αντιπρόεδρος του Die Linke Άξελ Τρόοστ εκφράζει με τη συνέντευξή του στην "Α" την πεποίθηση ότι "η γερμανική κοινωνία είναι ώριμη για μια ευρωπαϊκή λύση του χρέους, η οποία θα είναι πολύ πιο κοινωνική από ό,τι ήταν ώς τώρα".

Εξάλειψη της βίας κατά γυναικών

Δεν ξέρω πόσο τιμούμε και αν τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι τουλάχιστον πρέπει να συμπροβληματιστούμε για το ζήτημα αυτό όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας. Η βία κατά γυναικών αποτελεί κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν προσβάλλει μόνο την προσωπικότητα του άλλου φύλου, αλλά έχει συνέπειες και στην υγεία, ενώ συνιστά ωμή άρνηση της ισότητας των φύλων...

του Πάνου Τριγάζη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL