Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Σήμερα στην Αυγή: Σύγκρουση με ΔΝΤ - ΣΕΒ για τις συλλογικές συμβάσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Σύγκρουση με ΔΝΤ - ΣΕΒ για τις συλλογικές συμβάσεις

Στο πλευρό του ΔΝΤ και των ακραίων απόψεών του περί συντριβής της εργασίας τάσσεται για άλλη μια φορά ο ΣΕΒ, τη στιγμή που η κυβέρνηση, με τη στήριξη των εργατικών ενώσεων, αλλά και εργοδοτικών φορέων που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της διαπραγμάτευσης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προσπαθεί να επαναφέρει ένα αξιοπρεπές κανονιστικό πλαίσιο στην αγορά εργασίας.

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση όλων των εργοδοτικών οργανώσεων με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και την επαναβεβαίωση της "εθνικής γραμμής στα εργασιακά", ο ΣΕΒ με ανακοίνωσή του τάχθηκε υπέρ της υπεροχής των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, καθώς και των ομαδικών απολύσεων με "κοινωνικό σχέδιο", που σημαίνει κάποιο είδος κατάρτισης των εργαζομένων μετά την απόλυσή τους.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Προϋπολογισμός: Παρεμβάσεις 1,41 δισ. για κοινωνική προστασία και δημόσιες επενδύσεις

Παρεμβάσεις ύψους 1,41 δισ. ευρώ για ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, Υγεία - περίθαλψη, ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων υπερχρεωμένων νοικοκυριών) και τόνωση των δημοσίων επενδύσεων (αύξηση κατά 250 εκατ. ευρώ του εθνικού σκέλους του ΠΔΕ) προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2017, ο οποίος κατατέθηκε χθες και θα ψηφιστεί στις 10 Δεκεμβρίου.

Για τις εγγυήσεις στο Κυπριακό: Πρόταση Τσίπρα για συνάντηση με Ερντογάν

Συνάντηση πριν από τη διεξαγωγή πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, πρότεινε στον Ρ. Τ. Ερντογάν ο Αλ. Τσίπρας για να συζητηθεί το θέμα των εγγυήσεων, όπου οι διαφορές παραμένουν μεγάλες. Έως αργά χθες τη νύχτα συνεχίζονταν στο Μον Πελεράν οι διμερείς συζητήσεις Αναστασιάδη - Ακιντζί, οι οποίοι είχαν ξεχωριστές συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Σήμερα, στις 2 μ.μ., η κηδεία

Ύστατο χαίρε στον Κωστή Στεφανόπουλο

Με τη θητεία που σημαδεύτηκε από τη διακομματική αποδοχή του, έφυγε στα 90 του χρόνια ο Κωστής Στεφανόπουλος. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα το μεσημέρι, στις 2 μ.μ., στον Άγιο Δημήτριο του Παλαιού Ψυχικού.

Συνάντηση Κ. Γαβρόγλου - θεσμών

Χρυσή τομή για τα ιδιωτικά σχολεία

Χωρίς αλλαγές στην ουσία της νομοθετικής ρύθμισης, η συμφωνία του υπουργείου Παιδείας με τους θεσμούς διατηρεί την προϋπόθεση της αιτιολόγησης των όποιων απολύσεων. Η καταχρηστικότητα και η νομιμότητα των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν θα κρίνονται από υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά από ανεξάρτητη επιτροπή αποτελούμενη από πέντε μέλη (ΟΙΕΛΕ, σχολάρχες, νομικοί σύμβουλοι του κράτους και πανεπιστημιακοί).

Ο ιμπεριαλισμός και η μοναξιά

«Οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι μισθωτοί εργάτες, καταναλωτές και αγρότες είναι βέβαιο ότι θα επωφεληθούν από τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών» τόνισαν ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο άρθρο που συνυπέγραψαν εν όψει της πρόσφατης επίσκεψης του πρώτου στη Γερμανία, αναφερόμενοι προφανώς στην TTIP. 

του Χρήστου Σίμου

Βασίλης Αλεξάκης: "Οι παραδόσεις χρειάζονται αμφισβήτηση"

"Οι παραδόσεις χρειάζονται αμφισβήτηση. Έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια από την αρχαιότητα. Αυτή τη νοσταλγία εκμεταλλεύεται η Άκρα Δεξιά" τόνισε χθες ο Βασίλης Αλεξάκης παρουσιάζοντας το καινούργιο του βιβλίο "Το Κλαρινέτο", που του έδωσε την αφορμή να μιλήσει για το θάνατο του Γάλλου εκδότη του, την Ελλάδα της κρίσης, τη φθορά της μνήμης.

Μπάρακ Ομπάμα: "Θα είμαι παρών και μετά"...

Ο Μπάρακ Ομπάμα είπε ότι θα υπερασπιστεί θεμελιώδεις αξίες και ιδανικά εφόσον ανακύψουν ζητήματα επί προεδρίας Τραμπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL