Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Τηλεπαραθυρα / Όλα είναι θέμα στιλ. Ποιο χρέος;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεπαραθυρα / Όλα είναι θέμα στιλ. Ποιο χρέος;

Πολιτικοί, συγγραφείς, αρθρογράφοι, δημοσιογράφοι, «ειδικοί» της ευγένειας εξανίσταντο όλη την εβδομάδα σε τηλεπαράθυρα και διαδίκτυο. Μέχρι και τον «ειδικό» σε θέματα καλών τρόπων κ. Ζαμπούνη κάλεσαν στον ΣΚΑΙ για να εμπεδώσουν οι τηλεθεατές ποιο είναι το σωστό στιλ για έναν πρωθυπουργό, τον οποίο ψήφισαν τρεις φορές για αυτό ακριβώς που είναι.

Μας εξήγησαν πολλάκις ότι οι αριστεροί δεν έχουν καμία σχέση με την «αστική ευγένεια» και την ευπρέπεια, αλλά ούτε καν... με την καθαριότητα και το καλό ντύσιμο.

Αυτά είναι προνόμια της αστικής τάξης που οι ίδιοι εκπροσωπούν και όχι «της κουλτούρας της μεταπολίτευσης» «των παιδιών της κυβέρνησης», που σύμφωνα με την κ. Σ. Τριανταφύλλου «έχουν μείνει πολύ πίσω, στον 19ο αιώνα» (ΣΚΑΪ).

Όλα είναι θέμα στυλ για τα κανάλια, στυλ και ευγενικών τρόπων. Τρόπων που μόνο οι αστοί μπορούν να έχουν. Όπως να έχεις τρία πτυχία και να καμαρώνεις ή να μην πληρώνεις ούτε ευρώ, από το 2005 έως σήμερα, για δάνειο 718.132 ευρώ του “Κήρυκα Χανίων”.

Στυλ όπως της κ. Μπακογιάννη όταν χαμογελάει στα τηλεπαράθυρα στο άκουσμα ονομάτων όπως Siemens και Χριστοφοράκος και ανταπαντά όλο χάρη και κομψότητα στον Π. Ρήγα: «Δεν σας επιτρέπω». «Εσείς κλείσατε τη συμφωνία για τη Siemens» (ΑΝΤ1).

Στυλ όπως του κ. Κεφαλογιάννη, που θέλει ελληνικής εμπνεύσεως Μνημόνια. «Ντρέπομαι ως Έλληνας να έρχονται και να μου λένε τι να κάνω τόσα χρόνια. Να μας βάλουν στόχους οι δανειστές όχι να μας λένε στον καθένα τι να κάνουμε. Δεν ξέρω εγώ τι θα κάνω στο σπίτι μου;» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης στον ΣΚΑΪ. Για τα 211 εκατ. χρέος της Ν.Δ. ούτε κουβέντα και η μπάλα στη Βενεζουέλα.

«Αν ήταν οι αστυνομικοί γύρω, γύρω, γύρω, γύρω, όπως είχε γίνει επί Ν. Δένδια, δεν θα έμπαιναν μέσα να ταμπουρωθούν». Το κεντρικό δελτίο του Star αναπολεί τις μέρες του κ. Δένδια στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ με ευφάνταστο και παραστατικό τρόπο. «Όπως τα λες, Μάρα μου» επιβεβαίωνε η ρεπόρτερ και λέξεις που κοντεύαμε να ξεχάσουμε, όπως «κουκουλοφόροι», «έφοδος», «οδομαχίες», ανασύρθηκαν με μιας από τη στερεοτυπία της κάλυψης για να στήσουν το σκηνικό του φόβου και να πάρουν επίτιμη θέση στην εβδομαδιαία κατατρομοκράτηση του πολίτη.

https://www.youtube.com/embed/HiRGVdgwps8

Ο Μπ. Παπαδημητρίου, εκτός του ότι γνωρίζει ήδη τη συμφωνία για το χρέος, «στα 32 χρόνια θα πάει», βρήκε τη λύση και για τους μπαχαλάκηδες. Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού θα πρέπει «να σταματήσει η πορεία να πηγαίνει στην αμερικανική πρεσβεία» και «η συγκέντρωση που τιμά το Πολυτεχνείο να γίνεται μέσα στο Πολυτεχνείο, ώστε οι μπαχαλάκηδες να μην βρίσκουν χώρο» (ΣΚΑΪ, Παρασκευή).

Να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις (ειδικά του Πολυτεχνείου) πάραυτα... Και άσε τον Ομπάμα να πλέκει ύμνους στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και να μιλάει για τον κίνδυνο του απολυταρχισμού. Δεν φτάνει που τα εγχώρια ΜΜΕ του έκαναν τη χάρη, καθότι απερχόμενος, και εν τέλει ασχολήθηκαν μαζί του.

Και ας μην είπε αυτά που ήθελαν. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ανάπτυξη με λιτότητα δεν γίνεται... Πολύ συριζαϊκά ακούστηκαν αυτά και ο Κυριάκος πήγε στο Άγιον Όρος να κρυφτεί, και ας λένε οι κακές γλώσσες ότι έφυγε για να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση με το Πολυτεχνείο, «πολιτικός κρατούμενος από 6 μηνών».

Όλη κι όλη μια φωτογραφία είχε με τον Ομπάμα, στράφηκε στη Μεγαλόχαρη προσμένοντας το θαύμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL