Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Ολοκληρώνεται η αναδιάταξη του κυβερνητικού σχήματος / Σήμερα στην "Αυγή": Δυναμική επανεκκίνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολοκληρώνεται η αναδιάταξη του κυβερνητικού σχήματος / Σήμερα στην "Αυγή": Δυναμική επανεκκίνηση

Ολοκληρώνεται η αναδιάταξη του κυβερνητικού σχήματος

Νέα δομή και νέα πρόσωπα σε θέσεις - κλειδιά

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, που, όπως έχει προαναγγείλει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες, θα είναι δομικός. Στόχος του ανασχηματισμού, που ενδέχεται να ανακοινωθεί και σήμερα - αύριο, φαίνεται να είναι μια νέα διάταξη των δυνάμεων της κυβέρνησης, που θα τρέξει γρήγορα τα θέματα της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης (δεύτερη αξιολόγηση, χρέος) και θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο μετάβασης στην εποχή ανασυγκρότησης και ανάπτυξης με την κοινωνία όρθια. Στο νέο κυβερνητικό σχήμα θεωρείται κάτι περισσότερο από πιθανό ότι θα αποτυπώνεται, κοντά στα δοκιμασμένα στελέχη, η "νέα γενιά" στελεχών, αλλά και ένα πολιτικό "άνοιγμα" σε στελέχη που συντάσσονται στην προσπάθεια για έξοδο της χώρας από την κρίση.

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δεν έχουν υλοποιήσει ούτε το 10% από τα "προαπαιτούμενα"

Αν και μέχρι σήμερα έπρεπε να έχουν γίνει τουλάχιστον οι μισές από τις 66.000 μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα σε χώρες της Ε.Ε. που προέβλεπε ο σχεδιασμός για τα δύο πρώτα χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί μόνο 5.511 ενώ άλλες 7.961 υποθέσεις βρίσκονται σε αναμονή περιμένοντας να βρεθούν θέσεις φιλοξενίας σε ευρωπαϊκές χώρες που αρνούνται να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Η Βουλή ψήφισε

ΕΣΡ: Τελείωσαν τα προσχήματα για τη Ν.Δ.

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού (σε δύο από τις τρεις τροπολογίες), η Βουλή έβαλε τέλος στα προσχήματα της Ν.Δ., που επιμένει -παρά τις ηχηρές εσωτερικές ενστάσεις- στη γραμμή τορπιλισμού της συγκρότησης ΕΣΡ τη Δευτέρα στη Διάσκεψη των Προέδρων. Ύστατη προσπάθεια πίεσης στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ασκήσει με σημερινή του συνέντευξη ο Ευ. Βενιζέλος.

Κάλεσμα σε Αραβες επενδυτές

Αλ. Τσίπρας: "Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη"

Κάλεσμα "να θέσουμε μαζί τις βάσεις για ένα νέο όραμα ελληνοαραβικής και ευρωαραβικής οικονομικής συνεργασίας" απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Ευρωαραβικής Διάσκεψης, το οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε για να ζητήσει... εκλογές! "Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη" τόνισε ο πρωθυπουργός διαμηνύοντας πως τον Δεκέμβριο "θα αποφασιστούν τα άμεσα μέτρα παρεμβάσεων στο δημόσιο χρέος" και αμέσως μετά πρέπει να συζητηθεί το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2018.

Εμπλοκή με τη διοίκηση της Εθνικής

Αδυναμία συγκρότησης σε σώμα του Δ.Σ. της Εθνικής για το επόμενο τριήμερο μετά τη διαφωνία του ΤΧΣ, βασικού μετόχου, για την επιλογή Θωμόπουλου ως νέου προέδρου.

Το όλον ΠΑΣΟΚ...

Το συγκρότημα Λαμπράκη δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του στον Κώστα Σημίτη και το «εκσυγχρονιστικό» εγχείρημα, το οποίο αποτέλεσε το κυρίαρχο αφήγημα τα χρόνια που στην πρωθυπουργία της χώρας βρέθηκε ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το τι σήμαινε η εκδοχή του σημιτικού εκσυγχρονισμού...

του Χρήστου Σίμου

Ρέστα Ομπάμα για τη Χίλαρι

Στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου κρίνεται η τύχη του πλανήτη, είπε ο Ομπάμα καλώντας τους Αμερικανούς να ψηφίσουν την Κλίντον.

Δικαστικό φρένο στο Brexit

Από το κοινοβούλιο πρέπει να περάσει η απόφαση για προσφυγή στο άρθρο 50 για έξοδο από την Ε.Ε., έκρινε χθες το Ανώτερο Δικαστήριο της Βρετανίας στην πρώτη δικαστική απόφαση που βάζει φρένο στο Brexit. "Απογοητευμένη" δηλώνει η πρωθυπουργός Μέι και δηλώνει ότι θα βάλει μπροστά το "διαζύγιο" με την Ε.Ε.

Διεθνές συνέδριο για τον Μπόρχες στην Αθήνα

"Χόρχε Λουίς Μπόρχες, ο μύθος και η κληρονομιά του" είναι το θέμα του διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου Αργεντινού λογοτέχνη. Η σύζυγος του Μπόρχες Μαρία Κοδάμα, πρόεδρος του συνεδρίου, ανοίγει σήμερα στις 11 το πρωί τις εργασίες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL