Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Ναι στους καναλάρχες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ναι στους καναλάρχες

Οι μάσκες έπεσαν χθες. Η συζήτηση στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που μεταδόθηκε ζωντανά, ήταν μία από τις πιο χρήσιμες και αποκαλυπτικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες των τελευταίων μηνών, αφού αποδείχτηκε περίτρανα ποιοι σέβονται τους θεσμούς και ποιοι θέλουν να κρατήσουν όμηρο την Πολιτεία για λογαριασμό της διαπλοκής.

Εκτός από την κυβέρνηση, που εξαντλεί όλα τα περιθώρια συναίνεσης προκειμένου να ξεμπλοκαριστεί η διαδικασία και να συγκροτηθεί το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (και προ και μετά ΣτΕ), τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι συζήτησαν, εξέφρασαν ενστάσεις, επέμειναν σε επιμέρους διαφωνίες, αλλά ταυτόχρονα εξάντλησαν από την πλευρά τους τα περιθώρια συναίνεσης και ψήφισαν συναινετικά τη σύνθεση που προτάθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής.

Με τη στάση τους απέδειξαν ότι έχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι οι αρμοδιότητες περνούν στο ΕΣΡ, έδωσαν το πράσινο φως να συγκροτηθεί η Ανεξάρτητη Αρχή από πρόσωπα που χαίρουν της κοινοβουλευτικής εμπιστοσύνης.

Αντίθετα, η Ν.Δ., απομονωμένη, επεφύλασσε για τον εαυτό της τον ρόλο του υπερασπιστή της διαπλοκής ως έχει εδώ και 27 χρόνια, μέχρι τέλους. Με τη στάση της απέδειξε ότι δεν σέβεται ούτε το ΣτΕ, ούτε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ούτε και το συμφέρον της Πολιτείας, που δεν είναι άλλο από το να μπει ένα πλαίσιο νομιμότητας και κανόνων στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο.

Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. δήλωσε ότι “ούτε αυτή ούτε καμιά άλλη πρόταση για ΕΣΡ” δεν θα δεχτεί, δείχνοντας το ξεκάθαρο στίγμα της ότι θέλει να κρατά ομήρους τους θεσμούς προς όφελος των καναλαρχών.

Χθες όμως αποκαλύφθηκε και ο ουσιαστικός ρόλος της ως υπερασπιστή της διαπλοκής, αφού στην πρόταση νόμου που κατέθεσε έκανε δεκτό το αίτημά τους να μην υπάρχει κανένα πλαφόν και καμία εργασιακή μέριμνα υπέρ των εργαζομένων στα κανάλια. Τι κι αν έχυνε κροκοδείλια δάκρυα όλους τους προηγούμενους μήνες για τους χιλιάδες δημοσιογράφους που ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν τους πέταγε στην ανεργία. Η Ν.Δ., κοιτάζοντας στα μάτια τους καναλάρχες, όπως έκανε εξάλλου εδώ και χρόνια, ξέχασε χιλιάδες εργαζόμενους, νυν και επόμενους, στα μπλοκάκια, στις συμβάσεις των 200 ευρώ και στην ανασφάλιστη εργασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL