Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Από τη Ν.Δ. στη νομιμότητα του τηλεοπτικού χώρου / Σήμερα στην "Αυγή": Σαμποτάζ διαρκείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τη Ν.Δ. στη νομιμότητα του τηλεοπτικού χώρου / Σήμερα στην "Αυγή": Σαμποτάζ διαρκείας

Από τη Ν.Δ. στη νομιμότητα του τηλεοπτικού χώρου

Τορπίλη στην προσπάθεια συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και αποκατάστασης της νομιμότητας στον τηλεοπτικό χώρο ύστερα από 27 χρόνια ανομίας βάζει εκ νέου η Ν.Δ., ακόμη και μετά την απόφαση του ΣτΕ. Αποκαλύπτοντας τα πραγματικά κίνητρα της στάσης της από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία ο Κυρ. Μητσοτάκης, η Ν.Δ. έσπευσε να προαναγγείλει ότι θα αρνηθεί και τη Δευτέρα να συνεργαστεί για τη συγκρότηση του ΕΣΡ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής που συγκαλεί ο Ν. Βούτσης μετά από αίτημα που του υπέβαλε ο Αλ. Τσίπρας.

Το πολιτικό ζητούμενο για τη Ν.Δ. είναι "να καταργηθεί -προηγουμένως- ο νόμος Παππά", παρ' ότι το ΣτΕ δεν έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο στο σύνολό του. Βεβαίως, το πολιτικό επίδικο είναι να παρασχεθεί στη Ν.Δ. η ευχέρεια να μην συμπράξει ποτέ στη συγκρότηση του ΕΣΡ και, λόγω αυτού, να μην υπάρξει ποτέ αδειοδότηση των καναλιών.

* Γραφείο πρωθυπουργού: Τη Δευτέρα θα γίνει σαφές αν η Ν.Δ. ενδιαφέρεται για τη συγκρότηση του ΕΣΡ ή για τη διαιώνιση της αυθαιρεσίας

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

Οι υποτιμημένοι ήρωες της Κατοχής

"Οι Ρομά δεν ήταν οι φτωχοί συγγενείς της αντίστασης κατά των Ναζί"

"Θέλουμε να πάψουμε να είμαστε τα μαύρα πρόβατα της κοινωνίας" ζητούν οι απόγονοι Ρομά που εκτελέστηκαν από τους Ναζί και καλούν την Πολιτεία, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της θυσίας τους, τη μεταφορά των οστών τους στο ίδιο μνημείο όπου βρίσκονται θαμμένοι και οι υπόλοιποι αντιστασιακοί που εκτελέστηκαν στις 5 Αυγούστου 1944 στην οδό Χαμοστέρνας.

Στα μέσα Νοεμβρίου η συνέχεια με τους θεσμούς

"Ουσιαστική πρόοδος" σημειώθηκε στις συνομιλίες με τους θεσμούς για εργασιακά, δημοσιονομικά και τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης, οι εκκρεμότητες των οποίων παραπέμφθηκαν στην επόμενη φάση των συνομιλιών, στα μέσα Νοεμβρίου, αφού συνεχιστεί η συζήτηση μέσω τηλεδιασκέψεων αλλά και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Πιθανή έως το τέλος του έτους η απόφαση του ΔΝΤ για παραμονή του ως χρηματοδότη.

Μπορεί μια κεντρική τράπεζα να "πτωχεύσει";

Ανάλυση του Κώστα Μελά

Γκάφα Στ. Θεοδωράκη

Το Ποτάμι έμπλεξε τις ραδιοσυχνότητες με τις... ραδιοφωνικές συχνότητες

Έρχεται το νομοσχέδιο για τα δωρεάν μεταπτυχιακά

Στα χέρια της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής το νομοσχέδιο που προβλέπει δωρεάν μεταπτυχιακές σπουδές και ορισμένες μόνο κατ' εξαίρεση περιπτώσεις με τέλος εγγραφής που δεν θα ξεπερνά τα 500 ευρώ/έτος.

Μεγάλα Όχι αλλά και μεγάλα Ναι

Στη χώρα μας όλοι (μη εξαιρουμένων των φασιστών) δηλώνουν ότι τιμούν το μεγάλο Όχι του '40, αλλά δεν τιμούν όλοι τα διαχρονικά μηνύματά του.Ορισμένοι απολυτοποιούν το Όχι λέγοντας ότι η Ελλάδα ήταν πάντοτε η χώρα του Όχι. Προφανώς, αυτό δεν είναι σωστό, διότι τα μεγάλα Όχι συνοδεύονται πάντοτε από μεγάλα Ναι...

του Πάνου Τριγάζη

Συμβιβασμός για τη CETA

Την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των τοπικών κυβερνήσεων του Βελγίου για την ευρωκαναδική εμπορική συμφωνία CETA ανακοίνωσε τελικά χθες ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ. Ο συμβιβασμός και η άρση των αντιρρήσεων της Βαλλονίας ήρθαν πάντως πολύ αργά για να αποτρέψουν την ακύρωση της προγραμματισμένης για χθες τελετής υπογραφής με τη συμμετοχή του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

Συνομιλίες Ακιντζί - Αναστασιάδη στην Ελβετία τον Νοέμβριο

Στην απόφαση να συζητήσουν για εδαφικό - περιουσιακό στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου, όπως είχε προτείνει ο ΟΗΕ, προχώρησαν οι Ακιντζί και Αναστασιάδης. Πιθανή η συμβολική παρουσία του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν στη συνάντηση.

Πουλήθηκαν Χίλτον και Αστέρας Βουλιαγμένης

Δυο ιστορικά ξενοδοχεία της Αθήνας άλλαξαν χθες χέρια. Το Χίλτον πέρασε σε σύμπραξη του Costa Navarino με Τούρκους επιχειρηματίες. Το 90% των μετοχών της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης πουλήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ στην Apollo Investment Holdco, πίσω από την οποία βρίσκονται αραβικά και τουρκικά κεφάλαια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL