Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Σήμερα στην "Αυγή": Ευτυχώς, δεν κυβερνούν οι δικαστές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην "Αυγή": Ευτυχώς, δεν κυβερνούν οι δικαστές

Το βαθύ κράτος είναι εδώ. Την τυφλή - μετωπική σύγκρουση με την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία επέλεξε η πλειοψηφία (14-11) του ΣτΕ, με την πρωτοφανή ως προς την απολυτότητα και αυταρχικότητα απόφασή της περί αντισυνταγματικότητας του νόμου αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Η πλειοψηφία που, όπως παρατήρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, έκρινε συνταγματικά τα Μνημόνια, το λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση και τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος με το PSI, απεφάνθη ότι η αρμοδιότητα αδειοδότησης ανήκει στο ΕΣΡ και όχι στον υπουργό, ευθυγραμμιζόμενη -κατ' αυτόν τον τρόπο- πλήρως με τη Ν.Δ., το σύστημα Σαμαρά - Βενιζέλου και τους χρεοκοπημένους καναλάρχες. Το "τζάμπα τελείωσε" διεμήνυσαν Όλγα Γεροβασίλη και Ν. Παππάς προαναγγέλλοντας νέα νομοθετική πρωτοβουλία, τη Δευτέρα, για την έκδοση "βεβαιώσεων λειτουργίας" των τηλεοπτικών σταθμών μέχρι τη χορήγηση οριστικής άδειας.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού: Αυτόν τον τόπο δεν τον κυβερνούν ούτε τα διαπλεκόμενα ούτε το βαθύ παρακράτος.

Ανένδοτος - παρωδία υπέρ της διαπλοκής από Ν.Δ. - Βενιζέλο

Ν.Δ. και Βενιζέλος έσπευσαν να αντιδράσουν στην προαναγγελία νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης κάνοντας λόγο, αντίστοιχα, για "ολισθηρό δρόμο εκτροπής από τη συνταγματική ομαλότητα" και "αναγγελία κατάλυσης του Συντάγματος" και καλώντας σε... ανένδοτο υπέρ του Συντάγματος!

Ν.Δ.: Κρύβουν τον Γεωργιάδη κάτω από το χαλί

Σιωπητήριο για το θέμα Γεωργιάδη προσπαθεί να επιβάλει ο Κυρ. Μητσοτάκης την ώρα που ο "καραμανλικός" Γ. Βλάχος ζητεί την παραίτηση του αντιπροέδρου, καλώντας τον να διαβάσει τις ιδρυτικές αρχές της Ν.Δ. Η Ντόρα Μπακογιάννη αρκέστηκε να μιλήσει για "ατυχείς δηλώσεις" Γεωργιάδη - Ασημακοπούλου, επιμένοντας στη συνέχεια ότι "έχουμε πρόβλημα Δημοκρατίας αυτήν τη στιγμή"!

Στον ρυθμό των Ρίχτερ η Ιταλία

Δύο ισχυροί σεισμοί σκόρπισαν τον τρόμο χθες το βράδυ στην κεντρική Ιταλία, από τη Ρώμη μέχρι την Περούτζια.

Οδοντίατροι στα σχολεία

Οδοντίατροι θα πραγματοποιούν επισκέψεις σε σχολεία με σκοπό την ενημέρωση για τη στοματική υγιεινή και θα διανέμουν έντυπα οδηγιών, τα οποία θα απευθύνονται στους γονείς. Αφετηρία της παρέμβασης θα αποτελέσει το τρέχον σχολικό έτος 2016-2017.

Απειλές με "μεταπτυχιακό": "Δεν θα υπάρχεις ούτε ως ανάμνηση"

Έχασε την ψυχραιμία του, μετά τις αποκαλύψεις της "Αυγής" για το "γκρίζο" μεταπτυχιακό του, ο γαλάζιος αρχισυνδικαλιστής του Δήμου Αθηναίων Β. Πολυμερόπουλος, και στράφηκε κατά του επικεφαλής της παράταξης Ανοιχτή Πόλη Ρήγα Αξελού, απειλώντας τον πως σύντομα "δεν θα υπάρχει ούτε ως ανάμνηση".

Στους Κινέζους το 24% του ΑΔΜΗΕ

Με τίμημα 320 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε προτιμητέος στρατηγικός επενδυτής για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ η κινέζικη κρατική εταιρεία State Grid of China. Ικανοποίηση, κατά πληροφορίες, σε κυβέρνηση και ΔΕΗ. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την εφαρμογή του εναλλακτικού σχεδίου του ΥΠΕΝ, το οποίο κατοχυρώνει τη διατήρηση του ΑΔΜΗΕ υπό δημόσιο έλεγχο και διαψεύδει όσους μιλούσαν για πώληση αντί “πινακίου φακής”.

Μνήμη, λήθη και 28η Οκτωβρίου

Η 28η Οκτωβρίου προ των πυλών. Και το συνακόλουθο δίλημμα επίσης. Τούμπανα, παράτες και ανέξοδοι έπαινοι ή ιστορική μνήμη και συνέχεια; Στην Κατοχή οι δρόμοι της γενέτειράς μου, της Θεσσαλονίκης, μετατράπηκαν σε ένα τεράστιο σκηνικό ζόφου αλλά και αντιστασιακών πράξεων.

του Κώστα Κουτρουμπάκη

Γυναίκες: Οι είλωτες του σύγχρονου κόσμου

Οι γυναίκες εργάζονται καθημερινά σχεδόν μια ώρα παραπάνω απ' ό,τι οι άνδρες, καθώς η πλάστιγγα του εργασιακού φόρτου, τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι, γέρνει μόνιμα προς την πλευρά τους. Αυτό δείχνουν οι στατιστικές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Οι γυναίκες εξακολουθούν να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για μη αμειβόμενη εργασία, όπως οι δουλειές του σπιτιού και η φροντίδα παιδιών ή ηλικιωμένων.

Ισπανία: Κάτσε καλά, Μαριάνο...

Δεκάδες χιλιάδες μαθητές βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης και άλλων πενήντα ισπανικών πόλεων χθες για να καταγγείλουν τη δεξιά αντιμεταρρύθμιση στην Παιδεία. Οι μαζικές διαδηλώσεις αποτελούν προάγγελο των κινητοποιήσεων εναντίον της "τριπλής συμμαχίας" Δεξιάς - Σοσιαλιστών - Πολιτών που αναμένεται ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι το Σάββατο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL