Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Πρώτα το δίκαιο, μετά η νομιμότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρώτα το δίκαιο, μετά η νομιμότητα

Η τηλεόραση έχει γίνει στις μέρες μας, κυριολεκτικά, το παράθυρο της σύνδεσής μας με τον έξω κόσμο. Δεν είναι υπερβολή ότι πολλές φορές, αντί να ανοίγουμε τα παράθυρα για να πάρουμε αέρα και να δούμε κανένα ηλιοβασίλεμα (όσοι έχουμε την τύχη ακόμα να βλέπουμε ηλιοβασιλέματα), προτιμούμε να ανοίγουμε το «παράθυρο» της τηλεόρασής μας. Ένα «παράθυρο» που όταν το ανοίγεις, θα έπρεπε, τουλάχιστον, να ενημερώνει, να δείχνει την πραγματικότητα, να διδάσκει, να ψυχαγωγεί και να ανοίγει δρόμους προς το μέλλον.

Οι Έλληνες βλέπουν τηλεόραση περίπου 4,12 ώρες, όταν στη Ευρώπη βλέπουν 3,55 ώρες και παγκοσμίως βλέπουν 3,17 ώρες (Η έρευνα έγινε από τη Satelite Monitor, διεθνή πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών SES Astra). Και η ελληνική τηλεόραση (με φωτεινή εξαίρεση τα νέα κανάλια της ΕΡΤ), αντί να προσφέρει προγράμματα που να βοηθούν στην ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου του λαού, από τότε που εγκαταστάθηκε στη χώρα μας έγινε μια καθαρά κερδοσκοπική επιχείρηση προώθησης διαφόρων συμφερόντων, ασχολούμενη αποκλειστικά με το να ανυψώνει -με κάθε ποιοτικό κόστος- την τηλεθέαση και τα κέρδη απ’ αυτήν. Μάλιστα οι επιχειρηματίες που ασχολούνται τόσες δεκαετίες με την τηλεόραση, ενώ αποκομίζουν τεράστια κέρδη που αφορούν όλους τους τομείς των ενδιαφερόντων τους, χρόνια τώρα χρησιμοποιούν τις τηλεοπτικές συχνότητες που είναι δημόσιο αγαθό, χωρίς να πληρώνουν, αλλά προσφέροντας... «αέρα».

Το «αριστερό» επιχείρημα της αντιπολίτευσης που το εξέφρασε δυστυχώς και η βουλευτής του ΚΚΕ, ότι δηλαδή ο περιορισμός των καναλιών θα δημιουργήσει πρόβλημα ανεργίας, διυλίζει τον κώνωπα, (σίγουρα θα βρεθεί από την κυβέρνηση κάποια λύση για τους εργαζόμενους σε αυτά), και καταπίνει την κάμηλο της διαιώνισης μιας καθαρά κερδοσκοπικής τηλεόρασης με καναλάρχες που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για τίποτα άλλο παρά μόνο για τα κέρδη από την διαφήμιση και την προώθηση των επιχειρηματικών και πολιτικών στόχων τους -ενώ οι αθεόφοβοι, ούτε σκέφτηκαν ποτέ, π.χ., να μειώσουν το κόστος της διαφήμισης των ελληνικών προϊόντων σε σχέση με το κόστος της διαφήμισης των ξένων, ώστε έτσι να βοηθήσουν την ελληνική παραγωγική προσπάθεια.

Το ΣτΕ στην απόφασή του για τη νομιμότητα ή όχι της διαδικασίας επιλογής καναλιών, πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπ' όψιν του ότι τα 250 εκατομμύρια που δόθηκαν πρέπει να παραμείνουν πάση θυσία για τον λαό που χειμάζεται. Δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους κάθε ηθικού και εχέφρονος ανθρώπου ότι είναι δυνατόν αυτές τις τόσο δύσκολες μέρες για τους πολίτες, το ΣτΕ να επικεντρωθεί σε τυπικότητες και να του ξεφύγει η ουσία, ότι δηλαδή σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε αυτά τα χρήματα να επιστραφούν πίσω σ' αυτούς που τόσα χρόνια κέρδιζαν, χωρίς επί της ουσίας να δίνουν δεκάρα για τη χρήση των συχνοτήτων, οι οποίες ανήκουν στον ελληνικό λαό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL