Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Ολ. Γεροβασίλη: Δομικός ανασχηματισμός με στοιχεία διεύρυνσης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολ. Γεροβασίλη: Δομικός ανασχηματισμός με στοιχεία διεύρυνσης (Video)

https://www.youtube.com/embed/C4RljveD6qw

Οι διαδικασίες θα δρομολογηθούν μετά τις εσωκομματικές διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν στην ΚΕ την Κυριακή με την εκλογή γραμματέα του κόμματος και Πολιτικής Γραμματείας. Το νέο σχήμα της Π.Γ. θα περιλαμβάνει έμπειρα στελέχη του κόμματος από την κυβέρνηση ώστε να υπάρξει ένα «ενιαίο πολιτικό κέντρο». Ενώ για τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι "το πιθανότερο είναι ότι ο προηγούμενος γραμματέας κ. Παναγιώτης Ρήγας θα είναι και ο νυν προτεινόμενος".

Προανήγγειλε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο υπουργείο μετανάστευσης καθώς αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τεράστιο πρόβλημα με ένα αδύναμο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.

Επιπλέον όπως εξήγησε η κ. Γεροβασίλη ο ανασχηματισμός θα έχει στοιχεία διεύρυνσης με πρόσωπα και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζοντας παράλληλα αν τα πρόσωπα αυτά θα προέρχονται και από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας τόνισε ότι σε όλη την Ευρώπη η σοσιαλδημοκρατία μετατοπίστηκε εκτός από τη χώρας μας. Η σοσιαλδημοκρατία ταυτιζόμενη με το νεοφιλελευθερισμό συρρικνώθηκε δραματικά αυτό είχε ως αποτέλεσμα προσωπικότητες από το χώρο αυτό να έρθουν κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας την κυβερνητική προσπάθεια. Διαμορφώνται έτσι δύο ισχυροί πόλοι.

Μιλώντας για το χρέος η κυβερνητική εκπρόσωπος έκρινε "θετικά" την τοποθέτηση του κ. Ντράγκι που υποστηρίζει ότι πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης αποτελεί προϋπόθεση για να μπούμε στη συζήτηση για το χρέος σημείωσε η κ. Γεροβασίλη τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης ώστε να περάσουμε μετά από αυτή στη ρύθμιση του χρέους. Εκτίμησε μάλιστα ότι τα εργασιακά δεν θα είναι "μεγάλο αγκάθι" καθώς έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες συμμαχίες και όπως φαίνονται διαμορφώνονται όλα κοντά στο ευρωπαϊκό πλάισιο.

Πρωτόγνωρες οι πιέσεις στο δικαστικό σώμα από τη Ν.Δ.

Σκληρή κριτική άσκησε στην Ν.Δ. για τους χαρακτηρισμούς που υιοθετεί καθημερινά στην αντιπολιτευτική πρακτική της. Από τη στιγμή που δεν συγκροτείται ΕΣΡ, όχι με ευθύνη της κυβέρνησης, αφού ήδη έχουν προηγηθεί τέσσερις προσπάθειες με πρωτοβουλία δική της, ήταν υποχρέωση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ανάγκη θέσπισης νόμων, κανόνων και τάξης στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

"Υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύσει και το διαγωνισμό και το αποτέλεσμα που παράγεται". Αναφορικά με την τροπολογία υπογράμμισε ότι αναστάλθηκε και δεν αποσύρθηκε ενώ τόνισε ότι θα "είναι προϊόν διαλόγου".

"Προφανώς θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣΤΕ όποια και αν είναι" συνέχισε η κ. Γεροβασίλη υποστηρίζοντας ότι "κίνειται ένα ολόκληρο σύστημα, που κουνάει το δάχτυλο στη δικαιοσύνη και λέει πρόσεχε μη βγάλεις το νόμο συνταγματικό" αυτό γίνεται στα πλαίσια της μεθόδευσης της Ν.Δ. να πέσει η κυβέρνηση "πάση θυσία".

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι: "Ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι υποχρεωμένος να εξετάσει το ενδεχόμενο αν με ευνοϊκά κριτήρια κρίθηκε κάποιος δικαστής" αλλά ταυτόχρονα οφείλει να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα του κάθε πολίτη και οφείλει να διερευνήσει αν υπάρχει παραβίαση τους.

Τέλος μιλώντας για τις πιέσεις που δέχεται το δικαστικό σώμα είναι κάτι το "πρωτόγνωρο" επαναλαμβάνοντας χθεσινή δήλωσή της ότι πρόκειται για "μπούλινκγ" από την πλευρά της Ν.Δ. Κάνοντας λόγο για το τι θα επακολουθήσει μιας ενδεχόμενης απόφασης του ΣΤΕ που θα έκρινε το νόμο αντισυνταγματικό σημείωσε:

"Αν κριθεί ο νόμος αντισυνταγματικός αυτόματα επιστρέφουμε στο προηγούμενο καθεστώς" αλλά ο στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο ίδιος για τη θέσπιση νόμων και κανόνων στο χώρο των ΜΜΕ.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL