Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει σε πιέσεις συμφερόντων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει σε πιέσεις συμφερόντων (Video)

https://www.youtube.com/embed/gM_qwIexu3Y

Συνεχίζοντας για τη δράση αυτών των συμφερόντων ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε ότι: «Είναι σαφές ότι υπάρχουν δελτία ειδήσεων που δεν ασχολούνται με την ενημέρωση των πολιτών αλλά με την προάσπιση των συμφερόντων των αποτυχόντων του διαγωνισμού οι οποίοι έχουν αφιερώσει πάρα πολλές ώρες στοχοποιόντας δικαστικούς λειτουργούς».

Έστρεψε τα βέλη του εναντίον της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης που την χαρακτήρισε «ουραγό συμφερόντων» και σε κάθε ευκαιρία καταγγέλλει για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, συγκεκριμένα είπε: «Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και αυτό αποτελεί παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Επιπλέον το πρόβλημα είναι ότι παρουσιάζεται ουραγός των συμφερόντων αυτών».

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε εξ αρχής, ότι είναι «ανήθικο τις όποιες εξελίξεις και γεγονότα να τα συνδέουν κάποιοι με πτυχές της προσωπικής ζωής του οποιουδήποτε. Αυτό πρέπει να μείνει έξω από τη δημόσια συζήτηση».

Οι πολίτες έχουν διαπιστώσει ποιοι λειτουργούν με συνθήκες παρακράτους και κατανοούν ότι η κυβέρνηση δεν χαρίζεται σε κανένα. Οι ισχυροί είχαν το δικαίωμα να παρακάμπτουν τους νόμους, αυτό θα σταματήσει.

«Η «θεσμική εκτροπή» έγκειται στο ότι η αντιπολίτευση γίνεται ουρά συγκεκριμένων συμφερόντων τα οποία θεωρούν ότι δια της πτώσης της κυβέρνησης θα διαφυλάξουν τα παρανόμως κτηθέντα δημόσια αγαθά τα οποία διαχειρίζονται και «παπαγαλίζουν» το μεσημέρι, όσα τα συμφέροντα, εκστομίζουν το πρωί» τόνισε.

Αναφορικά τέλος για το θέμα της τροπολογίας που είχε καταθέσει από τον ίδιο και αποσύρθηκε, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί μετά την προσπάθεια του προέδρου της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ . «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», υποστήριξε ο υπουργός καλώντας τη Ν.Δ. να προσέλθει με πνεύμα συναίνεσης στην τελευταία αυτή προσπάθεια ακούγοντας τα πιο μετριοπαθή της στελέχη.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι «τα κράτη και οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να λειτουργούν εν κενώ», «η Πολιτεία θα πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει».

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL