Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Τα οθωμανικά "σύνορα της καρδιάς" ονειρεύεται ο Τούρκος πρόεδρος / Σήμερα στην "Αυγή": Παιχνίδι Ερντογάν με τη φωτιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα οθωμανικά "σύνορα της καρδιάς" ονειρεύεται ο Τούρκος πρόεδρος / Σήμερα στην "Αυγή": Παιχνίδι Ερντογάν με τη φωτιά

Τα οθωμανικά "σύνορα της καρδιάς" ονειρεύεται ο Τούρκος πρόεδρος

Σε γενικευμένη αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών προχωρά, μετά τις αιτιάσεις για τη Συνθήκη της Λωζάννης, ο Ερντογάν προκειμένου να "νομιμοποιήσει" το ενδιαφέρον της Τουρκίας για γειτονικά εδάφη και ειδικότερα, σ' αυτή τη φάση, τη Μοσούλη, την οποία επιχειρούν να ανακαταλάβουν δυνάμεις του Ιράκ με τη συμμετοχή των Κούρδων. Παρ' ότι διαχώρισε τα "φυσικά σύνορα" από τα "σύνορα της καρδιάς", συνέδεσε την ύπαρξη της Τουρκίας με το ενδιαφέρον για "τα αδέλφια" που μπορεί να βρίσκονται και εκτός των σημερινών συνόρων της και, το ενδιαφέρον, με την παρουσία της χώρας του εκεί που βρίσκονται τα αδέλφια: Την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μοσούλη, τη Δυτική Θράκη, τη Βάρνα, τη Θεσσαλονίκη, τα νησιά του Αιγαίου. Για επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές δηλώσεις έκαναν λόγο κυβέρνηση και κόμματα.

* ΥΠΕΞ: Προκλητική και επικίνδυνη η ανακίνηση συνοριακών ζητημάτων

* Έντονες αντιδράσεις από όλα τα κόμματα

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

Με το βλέμμα στο χρέος

Στόχος της κυβέρνησης, να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, που ξεκίνησε σε τεχνικό επίπεδο χθες, έως το τέλος Νοεμβρίου, ώστε στο τελευταίο Eurogroup της χρονιάς να υπάρξουν αποφάσεις για τη διευθέτηση του χρέους. Ήδη ο ESM επεξεργάζεται τα βραχυπρόθεσμα μέτρα.

Ευ. Τσακαλώτος: “Πολλοί παίκτες ενδιαφέρονται να βρεθεί λύση κι αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι”

Β. Σόιμπλε: “Μετά το 2018 οι αποφάσεις για το χρέος”

Η νέα Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Οι τάσεις, οι επιρροές και οι συσχετισμοί

Τα μηνύματα της κάλπης για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και η αποτίμηση του αποτελέσματος. Το επόμενο σαββατοκύριακο η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, που θα κληθεί να εκλέξει και τον νέο γραμματέα του κόμματος.

Συμφωνία ΔΕΣΦΑ - MER

Διασύνδεση Ελλάδας - ΠΓΔΜ με αγωγό αερίου

Με βάση τις προβλέψεις του Συμφώνου Κατανόησης, το οποίο χαιρέτισε με δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο ΔΕΣΦΑ θα αναπτύξει και θα λειτουργήσει το ελληνικό τμήμα του αγωγού, μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων.

Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Για πρώτη φορά η Ελλάδα θα έχει ειδικό Νομικό Πρόσωπο για τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων με το νομοσχέδιο που προβλέπει τη σύσταση Νομικού Προσώπου με την επωνυμία Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Υποτροφίες 900 ευρώ τον μήνα σε 256 υποψήφιους διδάκτορες από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας αφορά η πρώτη προκήρυξη του υπ. Παιδείας για του νέους επιστήμονες που θα ενταχθούν στα προγράμματα του ΕΛΙΔΕΚ.

Ποιο είναι το σχέδιο Σόιμπλε;

“Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν ήταν και δεν είναι ένα προοδευτικό σχέδιο. Ήταν το Σχέδιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας” είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην εναρκτήρια ομιλία του στο 2ο Συνέδριο του κόμματος...

του Κώστα Βρατσάλη

Έρευνα της Eurostat

Το φάντασμα της φτώχειας πάνω από την Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 2015 σε συνθήκες φτώχειας είχε περιέλθει το 21,4% του πληθυσμού, ενώ σε κατάσταση ένδειας βρισκόταν το 22,2% των Ελλήνων. Συνολικά, ένας στους τρεις Έλληνες βρέθηκε αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ψυχρός Πόλεμος και στα ΜΜΕ

Ακόμη και στον χώρο των ΜΜΕ επεκτείνονται τώρα οι ψυχροπολεμικές σχέσεις μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. Το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today (RT) κατήγγειλε χθες ότι η τράπεζα NatWest "πάγωσε" όλους τους λογαριασμούς του στη Βρετανία χωρίς εξηγήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL