Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
ΣΥΡΙΖΑ, ο ασφαλής δρόμος προς το μέλλον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ, ο ασφαλής δρόμος προς το μέλλον

Το συνέδριο είναι ο καταλύτης για την πραγμάτωση του μεγάλου ονείρου μιας γνήσιας λαϊκής κυβέρνησης, που θα αφουγκράζεται και θα μεθοδεύει τη λύση των προβλημάτων του λαού. Όλες οι Κασσάνδρες για την αριστερή παρένθεση λίγων μηνών, διαψεύστηκαν. Και αυτό γιατί η σύγχρονη αριστερή διακυβέρνηση, δεν παίρνει τη δύναμή της από το «εγώ», αλλά από το «εμείς».

Η κυβέρνηση της Αριστεράς, δίνοντας σκληρούς αγώνες, αντιμετωπίζει τα τεράστια προβλήματα (χρέος, προσφυγικό) που δημιουργήθηκαν στην πατρίδα μας από τον συνδυασμό των επιπτώσεων της «κρίσης» τού καπιταλισμού και της ανήθικης και αντιλαϊκής συμπεριφοράς των προηγούμενων κυβερνήσεων και των ημεδαπών και αλλοδαπών συνεργατών τους.

Όμως η νεαρή μας κυβέρνηση δεν στηρίζεται στις παραδοσιακές ηγετικές μορφές των διαφόρων «αλάνθαστων» και «φωτισμένων» «Λουδοβίκων», που χρόνια βασάνιζαν τη χώρα με την «εμπνευσμένη» ηγεσία τους. Η δύναμη της Αριστεράς πηγάζει από τη συλλογικότητα και τον πλουραλισμό. Δεν στηρίζεται στα «εγώ» διαφόρων «προσωπικοτήτων» αμφισβητήσιμης ηθικής, που πέφτουν συχνά στον πειρασμό της ιδιοτέλειας. Η δύναμη της Αριστεράς είναι η συλλογικότητα ατόμων υψηλού ήθους, που δεν εκβιάζονται, γιατί έχουν το πνευματικό επίπεδο να συνειδητοποιούν και να τους αρκεί η μεγίστη τιμή που τους κάνει ο λαός όταν τους επιλέγει να τον κυβερνήσουν.

Η σύγχρονη Αριστερά είναι προσανατολισμένη προς το μέλλον. Πιστεύει ακράδαντα ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη το γνήσιο ενδιαφέρον για κάθε ανθρώπινο πλάσμα και όχι μόνο για τους “ημετέρους” και τους δυνατούς του χρήματος.

Κανείς, τελικά, δεν έχει τη δύναμη να σταματήσει την πορεία προς το μέλλον αυτών που πιστεύουν βαθιά σε υψηλές αξίες και ιδέες, όσο και αν τα συμφέροντα κάποιων απεργάζονται το αντίθετο. Η διακυβέρνηση από την Αριστερά -ας το λάβουν σοβαρά υπ' όψιν οι ιδεολογικοί αντίπαλοι- έχει τα χαρακτηριστικά της δέσμευσης και την υπηρέτηση του γενικότερου καλού χωρίς ιδιοτέλεια και ωφελιμισμό.

Η αφύπνιση των ανθρώπων που συντελείται με σταθερά βήματα, όσο και αν τα συμφέροντα προσπαθούν με κάθε τρόπο να την εμποδίσουν, θα οδηγήσει τελικά σε νέες μορφές διακυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με πολλούς άλλους Ευρωπαίους συντρόφους ανοίγει τον δρόμο. Οι τύχες των λαών δεν θα εξαρτώνται πλέον από «μεγαλοφυείς» ηγέτες, αλλά από συλλογικότητες εντίμων πολιτικών.

Με την επικράτηση και τη μακροημέρευση της αριστερής διακυβέρνησης θα ανοίξει επιτέλους για την πατρίδα μας, αλλά ίσως και για ολόκληρη την Ευρώπη, ο δρόμος για την αληθινή ευημερία των λαών. Οι ολιγάρχες και οι πολιτικοί συνοδοιπόροι τους ας αποκτήσουν τη σωφροσύνη να συνεργαστούν με τις πολιτικές συλλογικότητες του μέλλοντος. Και είναι σίγουρο ότι μακροπρόθεσμα η συνεργασία με τη μεγάλη αριστερή πολιτική συλλογικότητα, που μέρος της αποτελεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τους προστατεύσει ώστε να μην τους γυρίσει μπούμερανγκ η αμετροέπειά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL