Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Μήπως να το ξαναδούμε;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήπως να το ξαναδούμε;

Πολύ μελάνι και πολύ δάκρυ έπεσε το τελευταίο διάστημα για τους πλειστηριασμούς δήθεν πρώτων κατοικιών. Το θέμα “φούσκωσε” με αφορμή τον πλειστηριασμό ενός διαμερίσματος στην Αθήνα, που, όπως κυκλοφόρησε, ανήκε σε έναν ανάπηρο και πολύτεκνο άνθρωπο που έχει και παιδί με σοβαρό πρόβλημα υγείας και ήταν η πρώτη του κατοικία. Τα λεγόμενα σόσιαλ μίντια και οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με “ανάθεμα” για την ανάλγητη κυβέρνηση που επιτρέπει να πεταχτεί στον δρόμο μια τέτοια πάμπτωχη οικογένεια. Ο δανειολήπτης επίσης ισχυρίζεται ότι η τράπεζα δεν του χορηγεί τα απαραίτητα δικαιoλογητικά για να μπει στον Νόμο Κατσέλη και πως του χρωστούσε λεφτά η ΕΡΤ, αν και για το τελευταίο τα “μάζεψε”...

Οι πληροφορίες που δίνει η τράπεζα είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Σύμφωνα με αυτές, δεν πρόκειται για πρώτη κατοικία, αλλά για διαμέρισμα που στο παρελθόν ο δανειολήπτης νοίκιαζε σε γνωστή ιδιωτική εταιρεία που προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες, ενώ τα δικαιολογητικά που ζήτησε του τα χορηγεί, αλλά δεν δικαιούται να ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, που συναποτελούν στη Θεσσαλονίκη κυρίως μέλη της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντεξουσιαστικών ομάδων, έδωσε δυναμικό “παρών” και μπλόκαρε με αφορμή τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό όλη τη διαδικασία στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Τα τηλεοπτικά κανάλια, που όλα τα προηγούμενα χρόνια φαίνεται αγνοούσαν ότι στην Ελλάδα γίνονται δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμοί, μαζεύτηκαν στα δικαστήρια για να σπείρουν τον πανικό ότι κινδυνεύουν όλα τα σπίτια του κοσμάκη με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.

Στη συζήτηση που έγινε για τη διαπλοκή τη Δευτέρα στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε έτοιμος να προσχωρήσει στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και υποστήριξε ότι βγαίνουν στο σφυρί οκτώ εργατικές κατοικίες στον Εύοσμο. Αυτό ισχυρίζονταν νωρίτερα και στελέχη της ΛΑΕ... Ο Εύοσμος, όπως του ανταπάντησε ο πρωθυπουργός, δεν έχει εργατικές κατοικίες, έχει όμως πολλές λαϊκές κατοικίες. Αλλά από τα στοιχεία της ΓΓΔΕ προέκυψε ότι οι “εργατικές” αυτές κατοικίες των 50 τ.μ. φαίνονται ως κενές και ανήκουν σε μεγαλοκατασκευαστή, ο οποίος έχει χρέος 12,5 εκατ. ευρώ και είναι αγνώστου διαμονής.

Χθες, πάντως, το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς κρατούσε ένα πανό που έλεγε “Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους - τραπεζίτη”. Σύμφωνοι, αλλά μέχρι σήμερα βλέπουμε μια αδιάκριτη εναντίωση σε πλειστηριασμούς γενικώς, ενώ η πρόεδρος των συμβολαιογράφων δηλώνει ότι καμία πρώτη κατοικία στη Θεσσαλονίκη δεν βγήκε ακόμη στο σφυρί...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL