Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Κυρίτσης: Προσλήψεις στο άσυλο - Κανένα πρόβλημα στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυρίτσης: Προσλήψεις στο άσυλο - Κανένα πρόβλημα στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων (Video)

https://www.youtube.com/embed/OSD3h_R7yVc

Άλλα 70 άτομα θα προσληφθούν και θα δημιουργηθούν περισσότερες δευτεροβάθμιες επιτροπές για τις διαδικασίες ασύλου ώστε να επισπευτεί ο χρόνος αποσυμφόρησης των νησιών

Ο κ. Κυρίτησς εξήγησε ότι όσοι έχουν θετική έκβαση στο άσυλο καθώς και οι ευάλωτες ομάδες θα μετακινούνται στην ηπειρωτική χώρα πρόσθεσε ενώ  συνεχίζονται οι επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Αυτό όμως προϋποθέτει την αυστηρή τήρηση της διαδικασίας του ασύλου. Σε αρκετά περισσότερους από τους μισούς ανθρώπους παρέχεται άσυλο, αλλά αυτό, όπως είπε, εξετάζεται κατά περίπτωση.

Αναφορικά με την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όπως εξήγησε στην Ε.Ε. δεν είχαν διαδικασίες και πρωτόκολλα να είναι φτιαγμένα για τη διαχείριση τέτοιων κρίσεων όπως του προσφυγικού οπότε προσαρμόζονται άλλα προγράμματα χρηματατοδότησης και αυτό έχει μια γραφειοκρατία.

Οι χώρες της Ε.Ε. δεν έχουν ανταποκριθεί στη μετεγκατάσταση 60.000 προσφύγων για την οποία είχαν δεσμευθεί και αυτό είναι ένα ζήτημα που εκκρεμεί.

Κ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL