Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κυρίτσης: Προσλήψεις στο άσυλο - Κανένα πρόβλημα στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων (Video)

Η αποσυμφόρηση των νησιών θα προχωρήσει τόνισε ο υπεύθυνος του Συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης ενημερώνοντας ότι δίνεται έμφαση στην επιτάχυνση των διαδικασιών του ασύλου με ενίσχυση και σε προσωπικό.

Άλλα 70 άτομα θα προσληφθούν και θα δημιουργηθούν περισσότερες δευτεροβάθμιες επιτροπές για τις διαδικασίες ασύλου ώστε να επισπευτεί ο χρόνος αποσυμφόρησης των νησιών

Ο κ. Κυρίτησς εξήγησε ότι όσοι έχουν θετική έκβαση στο άσυλο καθώς και οι ευάλωτες ομάδες θα μετακινούνται στην ηπειρωτική χώρα πρόσθεσε ενώ  συνεχίζονται οι επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο. Αυτό όμως προϋποθέτει την αυστηρή τήρηση της διαδικασίας του ασύλου. Σε αρκετά περισσότερους από τους μισούς ανθρώπους παρέχεται άσυλο, αλλά αυτό, όπως είπε, εξετάζεται κατά περίπτωση.

Αναφορικά με την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όπως εξήγησε στην Ε.Ε. δεν είχαν διαδικασίες και πρωτόκολλα να είναι φτιαγμένα για τη διαχείριση τέτοιων κρίσεων όπως του προσφυγικού οπότε προσαρμόζονται άλλα προγράμματα χρηματατοδότησης και αυτό έχει μια γραφειοκρατία.

Οι χώρες της Ε.Ε. δεν έχουν ανταποκριθεί στη μετεγκατάσταση 60.000 προσφύγων για την οποία είχαν δεσμευθεί και αυτό είναι ένα ζήτημα που εκκρεμεί.

Κ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια