Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Σήμερα στην Αυγή: "Σκοτεινή" αντιπολίτευση σε καθαρό φόντο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: "Σκοτεινή" αντιπολίτευση σε καθαρό φόντο

Απώλεια προσχημάτων και ψυχραιμίας επέφερε στη Ν.Δ. η ολοκλήρωση του διαγωνισμού αδειοδότησης των καναλιών με την ανακήρυξη του Ιβάν Σαββίδη ως τέταρτου και τελευταίου υπερθεματιστή, αφού κατέβαλε και την πρώτη δόση του τιμήματος, που ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ. "Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο ΣτΕ, η υπόθεση 'τηλεοπτική άδεια' έγινε από σκοτεινή σκοτεινότερη" δήλωσε απροκάλυπτα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος έπειτα από τη ματαίωση - αναβολή της συνεδρίασης του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου λόγω των δημόσιων παρεμβάσεων που είχαν ως στόχο τη χειραγώγηση του Συμβουλίου. Είχε προηγηθεί και η παρέμβαση του συνηγόρου του Alpha και του Star για το έκνομο του διαγωνισμού. "Η Ν.Δ. δυστυχώς επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα" σχολίασε ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

https://www.avgi.gr/subscriptions

Μήνυμα Αλ. Τσίπρα από το ΚΥΣΕΑ: "Επικίνδυνη η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης"

Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε μετά το χθεσινό ΚΥΣΕΑ ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας "επικίνδυνη" την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης", η οποία ρύθμισε ξεκάθαρα και οριστικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών του". "Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο" τόνισε.

Τη Δευτέρα οι αιτήσεις για Κοινωφελή Εργασία

6.500 θέσεις 8μηνης απασχόλησης με μισθό-ασφάλιση

Με "ναι" της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων στις ΣΣΕ πάει η Αθήνα στη διαπραγμάτευση

"Πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις" είναι το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που παρουσιάστηκε χθες, εν όψει της "πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης" για τα εργασιακά, όπως τη χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος, στο οποίο υπάρχει συναίνεση στην επιστροφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Με επιστολή στον Ν. Φίλη

Δαμασκηνός "αδειάζει" Αμβρόσιο

Λίγες μέρες πριν από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, με επιστολή του στον υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη, ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός εκφράζει τη "βαθύτατη θλίψη" του για τους "απρεπείς χαρακτηρισμούς" που "σαφώς δεν συμβιβάζονται με το χριστιανικό ήθος και ασφαλώς δεν εκφράζουν όλους μας", όπως λέει, φωτογραφίζοντας τον μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο.

6 σελίδες προσυνεδριακός διάλογος

Φήμες για κούρεμα του προστίμου των 14 δισ.

Θα "σώσουν" οι Αμερικανοί την Deutsche Bank;

"Είναι προστατευμένο το ελληνικό αλλά και το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα διαβεβαίωσε ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα με θέμα την κρίση στην Deutsche Bank.

Η "Συναίνεση της Ουάσιγκτον" και τα Μνημόνια

Πρακτικά οι πολιτικές που επιβλήθηκαν από το ΔΝΤ και τους θεσμούς βασισμένους στην “Ουάσιγκτον”1 είναι μια «σκληροπυρηνική και αδιάλλακτη» έκδοση της "Συναίνεσης της Ουάσιγκτονβασιζόμενη στον φονταμενταλισμό της αγοράς. Όπως ο ίδιος ο Τζων Ουίλιαμσον έχει επισημάνει, ο όρος «συναίνεση της Ουάσιγκτον» χρησιμοποιείται υπό μια ευρύτερη έννοια, ως συνώνυμο του φονταμενταλισμού της αγοράς και ως νεοφιλελεύθερη διακήρυξη. Υπό αυτήν την έννοια έχει επικριθεί και έχει παρουσιαστεί ως νεοφιλελεύθερο μανιφέστο.

Κορυφώνεται στο Άλσος Στρατού - Γουδή

Επιστροφή στο μέλλον με το Σπούτνικ Festival

Με συζητήσεις και μια γιορτή αλληλεγγύης και συμμετοχής, γιορτή της ριζοσπαστικής Αριστεράς που προβάλλει ένα διαφορετικό μοντέλο ψυχαγωγίας απέναντι στην εμπορευματοποίηση της διασκέδασης και του ελεύθερου χρόνου, κορυφώνεται σήμερα το Σπούτνικ Festival στο άλσος Στρατού στου Γουδή (κοντά στο μετρό Κατεχάκη).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL