Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Σήμερα στην "Αυγή": 760 εκατ. σε αδύναμα νοικοκυριά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην "Αυγή": 760 εκατ. σε αδύναμα νοικοκυριά

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

Με το ποσό των 760 εκατ. ευρώ ενισχύεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που από τον Ιανουάριο του 2017 επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό να καλύψει τις βασικές ανάγκες 700.000 δικαιούχων που σήμερα διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Παράλληλα, με νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θεσμοθετείται ειδικός μηχανισμός ελέγχου και συντονισμού όλων των αναγκών αλλά και των δράσεων που αφορούν την κοινωνική προστασία των οικονομικά αδύναμων πολιτών.

* Σε 270.000 νοικοκυριά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

* Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού και Ελέγχου της Κοινωνικής Πολιτικής

Διαβάστε τα υπολοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής¨"

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Τα προβλήματα, τα παραδείγματα και οι καταγγελίες

1. Λύσεις ζητούν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων τη Δευτέρα στο Μαξίμου με θέμα τους 15.000 πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε Λέσβο και Χίο

2. Τα σπίτια της αλληλεγγύης

Ιστορίες καθημερινής ανθρωπιάς από οικογένειες που φιλοξενούν προσωρινά πρόσφυγες και ασυνόδευτα παιδιά

3. Α.Τ. Ομόνοιας

Βαριές καταγγελίες για τους αστυνομικούς που κατηγορούνται πως εξευτέλισαν ξεγυμνώνοντας, φωτογραφίζοντας και απειλώντας ανήλικους πρόσφυγες, με την κατηγορία της κατοχής πλαστικών πιστολιών που θα χρησιμοποιούσαν σε θεατρική παράσταση.

Έξοδος ΕΛ.ΠΕ. στις αγορές, με έκδοση ομολόγου πενταετούς διάρκειας

Έξοδο στις διεθνείς κεφαλαιαγορές με έκδοση ομολογιών πενταετούς διάρκειας, που αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου, προωθούν εντός του Οκτωβρίου τα ΕΛ.ΠΕ. Η κίνηση δεν αποκλείεται να προμηνύει αντίστοιχες εξελίξεις και για την ελληνική οικονομία από το 2017.

Πρώτο "πράσινο φως" από το EWG

Το πρώτο "πράσινο φως" για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. από το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να έχουν υλοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα, άναψε χθες βράδυ στο EWG.

Δίωξη Σπυρόπουλου για το ταμείο του ΠΑΣΟΚ

Χ. Τρικούπη και Γ. Παπανδρέου κάνουν ότι δεν... θυμούνται τον πρώην διευθυντή Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Ρ. Σπυρόπουλο, που από χθες είναι υπόλογος για απάτη και απιστία για τα δάνεια του κόμματος. "Συνολικά υπόλογο το ΠΑΣΟΚ" επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αποκαλυπτόταν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έλεγξε τα δάνεια Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στην Attica Bank!

Ιεράρχες και ιεραρχία

Στην αντιπαράθεσή του με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στον ρόλο της Εκκλησίας κατά τις περιόδους της Κατοχής και της δικτατορίας, αναρωτήθηκε ...

του Χρήστου Σίμου

Ισπανία: Νo pasaran από τον Σάντσεθ

Βαθαίνει η κρίση στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας μετά το πραξικόπημα των βαρόνων κατά του γενικού γραμματέα Πέδρο Σάντσεθ. Κινητοποίηση στελεχών της αριστερής πτέρυγας και πόλεμος στο Διαδίκτυο εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Τουρκία: Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Εχθρούς εντός και εκτός Τουρκίας επικαλείται ο Ταγίπ Ερντογάν για την τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα και για την ανέγερση τείχους 900 χλμ. στα σύνορα με τη Συρία, ενώ καταδικάζει εκείνους που υπέγραψαν τη Συνθήκη της Λωζάννης, λέγοντας ότι συνεχίζεται η μάχη για την υφαλοκρηπίδα, τον αέρα και το έδαφος. "Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης. Όλοι οφείλουν να τη σέβονται, όσο οδυνηρό κι αν τους φαίνεται αυτό" τόνισαν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL