Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Ετοιμάζεται να κλείσει απόψε με εντυπωσιακό τρόπο άλλη μια "αριστερή παρένθεση" / Σήμερα στην "Αυγή:: Άλμα στο κενό από τη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ετοιμάζεται να κλείσει απόψε με εντυπωσιακό τρόπο άλλη μια "αριστερή παρένθεση" / Σήμερα στην "Αυγή:: Άλμα στο κενό από τη Ν.Δ.

Ετοιμάζεται να κλείσει απόψε με εντυπωσιακό τρόπο άλλη μια "αριστερή παρένθεση"

Με πυροτεχνήματα ετοιμάζεται η Ν.Δ. να ρίξει απόψε αυλαία σε ακόμη έναν κύκλο άγονης αντιπολίτευσης από τη σειρά "αριστερή παρένθεση" που εμπνεύστηκε πριν από δύο χρόνια ο Αντ. Σαμαράς και συνεχίζει με μεράκι ο Κυρ. Μητσοτάκης, συνεπικουρούμενος από τις γνωστές δημοκρατικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Αφού πέρασε και δεν ακούμπησε η "ελονοσία" που έφεραν οι πρόσφυγες, η Δικαιοσύνη αποδείχτηκε τυφλή στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των καναλαρχών, η διαδικασία αδειοδότησης παρέκαμψε το "ατύχημα Καλογρίτσα" και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛΛ. επιβίωσαν των προαπαιτούμενων και του υπερταμείου, η Ν.Δ. ετοιμάζεται για την τελευταία -σ' αυτή τη φάση- ζαριά. Σύμφωνα με πληροφορίες, κορυφαία στελέχη εισηγούνται και ο Κυρ. Μητσοτάκης εξετάζει στα σοβαρά να υποβάλει σήμερα πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση ή κάποιον υπουργό, η συζήτηση της οποίας θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και την Παρασκευή, οπότε το ΣτΕ θα αποφανθεί για τη συνταγματικότητα του νόμου για τα κανάλια. Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, αλλά δεν θα ήταν ούτε η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία.

* Εισηγήσεις στον Κυρ. Μητσοτάκη για πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση ή κάποιον υπουργό, ώστε να πολιτικοποιηθεί ο αγώνας του συστήματος διαπλοκής εν όψει της απόφασης του ΣτΕ την Παρασκευή σχετικά με τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της «Αυγής»

"Μερικώς ακατάσχετο" λογαριασμό θέλει η Ν.Δ.!

Ενώ η κυβέρνηση διαπραγματεύεται πλήρως ακατάσχετο λογαριασμό, η Ν.Δ. παρουσίασε χθες θέσεις για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με τις οποίες ζητεί "μερικώς ακατάσχετο" ειδικό επαγγελματικό λογαριασμό, στη γραμμή των δανειστών...

Οι φορολογούμενοι πληρώσαμε το δάνειο του "Κήρυκα Χανίων"...

Το δάνειο 300.000 του Κυρ. Μητσοτάκη για τον "Κήρυκα Χανίων" εντάχθηκε στη διαδικασία ανακεφαλοπαιοίησης των τραπεζών και επομένως πληρώθηκε από τον Έλληνα φορολογούμενο. Την αποκάλυψη επιβεβαίωσε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου.

"Μπλόκο" στις ομαδικές απολύσεις από την Επιτροπή Σοφών

Ευνοϊκοί συσχετισμοί, εν όψει διαπραγμάτευσης, στην Επιτροπή Σοφών, που αναμένεται να παρουσιάσει το πόρισμά της ως το τέλος της εβδομάδας. Ομόφωνα τάσσεται κατά της αύξησης των ομαδικών απολύσεων, του λοκ-άουτ και της αλλαγής στο πλαίσιο λήψης αποφάσεων για την προκήρυξη απεργίας, κατά πλειοψηφία υπέρ της επαναφοράς των ΣΣΕ.

Πρόγραμμα του υπ. Εργασίας

Κατάρτιση και απασχόληση για 23.000 ανέργους

Ανασχεδιάστηκε από την αν. υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου το πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης και απευθύνεται σε επιπλέον 7.000 ανέργους -η σχετική πρόσκληση αναμένεται να εκδοθεί ώς τις 10 Οκτωβρίου. Στην τελική ευθεία και η προκήρυξη για 6.328 θέσεις 8μηνης απασχόλησης σε 34 δήμους υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.

Μαρινόπουλος: "Πράσινο φως" από πιστωτές στο σχέδιο εξυγίανσης

Πάνω από το 70% των προμηθευτών αποδέχεται κατ' αρχάς το σχέδιο διάσωσης που κατέθεσε η Σκλαβενίτης. Καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο η σύσταση της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη με διάρκεια 50 έτη και μετοχικό κεφάλαιο 125 εκατ. ευρώ.

Η αμαρτωλή ΜΚΟ της Εκκλησίας

Κοτόπουλα και... 5,6 εκατ. έκαναν φτερά

Η θρησκεία στη ζωή μας

Οι θρησκείες βρίσκονται σε υποχώρηση από τότε που οι επιστήμες σημειώνουν τόσο μεγάλες επιτυχίες. Η υποχώρηση αφορά τη θρησκεία ως κοσμοθεώρηση, ως τρόπο να βιώνουμε τον κόσμο. Άνθρωποι, οι οποίοι βιώνουν με χριστιανικό τρόπο τον κόσμο γύρω τους,

του Γιώργου Φαράκλα

Σιγή ιχθύος για την Deutsche Bank

Κλειστά κρατά τα χαρτιά της η Μέρκελ για το τι θα κάνει με την Deutsche Bank, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες με τον ισχυρισμό ότι τα προβλήματα της τράπεζας είναι "προσωρινά". Την ίδια ώρα, ο Σόιμπλε εξαπολύει ακόμη μια ολομέτωπη επίθεση κατά του Μ. Ντράγκι, απαιτώντας τον τερματισμό της πολιτικής των χαμηλών επιτοκίων. Πάντως, το "πουλόβερ" της γερμανικής Δεξιάς αρχίζει να ξηλώνεται. Μετά τη Θουριγγία, και το Βερολίνο οδεύει τάχιστα προς μια προοδευτική κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών, Αριστεράς, Πράσινων.

Ντ. Τραμπ: "Με ρωτούσε τα δύσκολα"

Με τον συντονιστή τού ντιμπέιτ, δημοσιογράφο Λέστερ Χολτ, τα έβαλε χθες ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και τις εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών που ανέδεξαν την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον νικήτρια της πρώτης από τις τρεις τηλεοπτικές αναμετρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL