Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Γ. Κατρούγκαλος: Καμία μείωση κάτω από 1300 ευρώ μεικτά με βάση τα σημερινά καταβαλλόμενα ποσά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Κατρούγκαλος: Καμία μείωση κάτω από 1300 ευρώ μεικτά με βάση τα σημερινά καταβαλλόμενα ποσά (Video)

https://www.youtube.com/embed/fdBhlOhxf-o

Καμία μείωση στις κύριες συντάξεις

Διαβεβαίωσε ότι δεν γίνεται καμία μείωση στις κύριες συντάξεις, ενώ επανέλαβε σε συνέντευξη του, το πρωί στον ΑΝΤ1, ότι "κάθε οριζόντια μείωση στις συντάξεις είναι αντισυνταγματική". Διευκρίνισε ότι αν σήμερα ένας συνταξιούχος δεν παίρνει πάνω από 1300 ευρώ μεικτά η επικουρική σύνταξη, δεν θα πειραχθεί και πρόκειται για λάθος.

Το υπουργείο Εργασίας θα αποστείλει αναλυτική καταγραφή σε όλους τους συνταξιούχους που έχουν υποστεί μείωση στην επικουρική τους σύνταξη. Οι μειώσεις στις επικουρικές αφορούν το 10% του συνόλου των συνταξιούχων πρόσθεσε.
Ο κ. Κατρούγκαλος προέβη σε αυτές τις "διορθώσεις" προς αποκατάσταση της αλήθειας που όπως είπε είχε παραποιηθεί από λάθος στα στοιχεία που παρουσίασε η εκπομπή για τις συντάξεις. Μέσα από συνεχιζόμενες διακοπές, ο υπουργός Εργασίας κατάφερε τελικά να αποσαφηνίσει ότι δεν κόβονται τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων ή τα οικογενειακά επιδόματα. Εξήγησε ότι παλιότερα, η εισφορά υγείας καταβαλλόταν στα υποθετικά καταβαλλόμενα ποσά υπέρ ΕΟΠΥΥ. Στο εξής το 6% γίνεται με βάση τα καταβαλλόμενα ποσά. Δηλαδή παλιότερα όσοι έπαιρναν 3 και 4 συντάξεις δεν επιβαρύνονταν. Ωστόσο όπως είπε δεν επιβαρύνονται όλοι οι συνταξιούχοι, αλλά 250.000 δηλαδή το 10%.

Αναφορικά με το ΕΚΑΣ επανέλαβε ότι ήταν άδικη η περικοπή του, και ανέφερε τα ανακουφιστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, για τους ανθρώπους που αφορούσε αυτή η περικοπή.

Εκτός διαπραγμάτευσης οποιαδήποτε συζήτηση για τον κατώτατο μισθόhttps://www.youtube.com/embed/IUhUvu9DrhM

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων τονίζοντας ότι "προσπαθούμε να εξουδετερώσουμε ότι νεοφιλελεύθερο υπάρχει στο μνημόνιο με αντίθετες πολιτικές".

Κατηγορηματικός ήταν ο κ. Κατρούγκαλος αναφορικά με τον κατώτατο μισθό. "Οποιαδήποτε συζήτηση για τον κατώτατο μισθό είναι εκτός διαπραγμάτευσης" και συνεχίζοντας εξήγησε ότι "τρία διαπραγματευόμαστε συλλογικές συμβάσεις, ομαδικές απολύσεις και εργασιακός νόμος."
"Εθνική γραμμή της διαπραγμάτευσης είναι η κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων" είπε και κάλεσε τη Ν.Δ. να δηλώσει αν υποστηρίζει αυτή την εθνική γραμμή, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης με βάση όσα προτείνει συντάσσεται με το ΔΝΤ. Διευκρίνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναφορά του ευρωπαϊκού κεκτημένου για τα εργασιακά.

Ιερός ο κουμπαράς του ΑΚΑΓΕ, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά του

"Ιερός ο κουμπαράς του ΑΚΑΓΕ. Δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ" εξήγησε ο κ. Κατρούγκαλος προσθέτοντας ότι ισορροπήσαμε το ασφαλιστικό σύστημα με τη μεταρρύθμιση. Ο ΑΚΑΓΕ είναι πράγματι ο κουμπαράς που θα αποκαταστήσει τα αποθεματικά που έχουν καταληστευθεί στο παρελθόν. Υπάρχει όμως ένας ειδικός λογαριασμός μέσα στον ΑΚΑΓΕ που έχει ως σκοπό να συμπληρώνει τα ελλείμματα των ταμείων. Χρησιμοποιήθεκε και το 2014 και το 2015. Αυτό δεν έχει σχέση με την πορεία των ελλειμμάτων καθώς τα έσοδα του ΙΚΑ έχει κατά 350 εκ. περισσότερα έσοδα από πέρσι. Δεν είναι ο κουμπαράς αυτός, αλλά ο ειδικός λογαριασμός ΛΑΣ.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL