Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Σήμερα στην Αυγή: Τα ΣΕΒη τους στη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Τα ΣΕΒη τους στη Ν.Δ.

Ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται... Στους σχεδιασμούς της Ν.Δ. για άμεση, με κάθε μέσο -και κάθε κόστος για τη χώρα- ανακατάκτηση της εξουσίας και διακράτηση κεκτημένων εντάσσεται απροκάλυπτα ο ΣΕΒ. Η πρόδηλη το τελευταίο δίμηνο πολιτική σύμπλευση με τη Ν.Δ. μετατράπηκε χθες σε ανοιχτή στήριξη, ως απόρροια του οικονομικού προγράμματος που ανέπτυξε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, το οποίο εν πολλοίς συμπίπτει με τις θέσεις, δηλαδή τα συμφέροντα, των βιομηχάνων. Σε τρεις, "διορθωτικές" η μία της άλλης, ανακοινώσεις, ο ΣΕΒ πέρασε από τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς τον Αλ. Τσίπρα "ως άλλος Ρομπέν των Δασών", στην παράθεση των θέσεων της Ν.Δ. και στο συμπέρασμα ότι "όπως στην πολιτική, έτσι και την οικονομία φαίνεται να μην υπάρχουν πλέον αδιέξοδα". Συμπέρασμα που προφανώς αποτελεί και μήνυμα προς τους δανειστές εν μέσω της διαπραγμάτευσης...

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Χθες "success story" Σαμαρά, σήμερα "βοσκοτόπια" Καλογρίτσα

Τα "βοσκοτόπια" Καλογρίτσα υπήρξαν αιχμή του δόρατος του "success story" Σαμαρά, έχοντας λάβει έγκριση από το Invest In Greece στις 29 Ιανουαρίου 2014 και κερδίζοντας τη δέουσα δημοσιότητα στα δημοσιεύματα που τροφοδοτούσε η τότε κυβέρνηση. Την ώρα που αποκαλύπτεται αυτή η "λεπτομέρεια", η Ν.Δ. παρεμβαίνει -απειλητικά- στη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για... "περίεργη" και "εκκωφαντική σιωπή της Δικαιοσύνης".

Συνέντευξη στο Reuters

Αλ. Τσίπρας: Ανάπτυξη 0,2% - 0,4% φέτος

Στην επισήμανση ότι τα έσοδα της κυβέρνησης και οι εισροές από τον τουρισμό είναι ισχυρά και ότι η Ελλάδα μπορεί να καταγράψει ανάπτυξη της τάξης του 0,2% έως 0,4% φέτος, πολύ παραπάνω από την πρόβλεψη της Eurostat για συρρίκνωση κατά 0,3%, προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με συνέντευξη στο Reuters, όπου συνέδεσε την ελάφρυνση του χρέους -στην οποία αναφέρθηκε και κατά την ομιλία του στη Γ.Σ. του ΟΗΕ- με την ικανότητα της Ελλάδας να εκδώσει μερικά ομόλογα το 2017 και να επιστρέψει πλήρως στις αγορές ομολόγων το 2018.

Άμεση αποδέσμευση 700 αστυνομικών από φύλαξη «στόχων»

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων, κατάργηση υπηρεσιών και ίδρυση άλλων εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Καταργούνται 18 αστυνομικοί σταθμοί, οι οποίοι ήταν κλειστοί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και στοίχισαν συνολικά στο ελληνικό κράτος 300.000 ευρώ, και ανακατανέμονται 4.289 οργανικές θέσεις αστυνομικών.

Μεταξύ Διαμαντοπούλου και άμβωνος ο Κυρ. Μητσοτάκης

Έχοντας αναλωθεί στην υπεράσπιση της αυθαιρεσίας των επιχειρηματιών στα ιδιωτικά σχολεία και ελλείψει ιδεών για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, η Ν.Δ. επιχειρεί να δημιουργήσει θέματα και οξύνσεις πριν από τη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία άλλοτε συντασσόμενη δογματικά με αναχρονιστικές αντιλήψεις και άλλοτε υποσχόμενη την αναστήλωση του Νόμου Διαμαντοπούλου. Ν. Φίλης: Το ΥΠΠΕΘ, προσηλωμένο στις αξίες της σύγχρονης, ανεξίθρησκης, ανοιχτής και δημοκρατικής παιδείας.

Με το ν/σ για τα προαπαιτούμενα

Αλλαγές στις εισφορές

Αλλαγές στον χάρτη των εισφορών για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες φέρνει το νομοσχέδιο για τα προπαιτούμενα που θα ψηφιστεί την Τρίτη, έπειτα από δύο συνεδριάσεις των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών τη Δευτέρα. Εκτός Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας -όπου μεταφέρονται έξι ΔΕΚΟ για αξιοποίηση- μένουν ΑΔΜΗΕ και ΕΑΒ.

Κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις, διαβεβαιώνει η διοίκηση

ΓΣΕΕ και ΣΕΒ μπλόκαραν τη δανειοδότηση του ΙΚΑ!

Πρωτοφανής ενέργεια: Σε αγαστή σύμπνοια ΓΣΕΕ και ΣΕΒ "μπλόκαραν" χθες το αίτημα για δανειοδότηση του ΙΚΑ από το ΑΚΑΓΕ ύψους 200 εκατ. Η διοίκηση του ταμείου διαβεβαιώνει ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων, καθώς τα έσοδα του ΙΚΑ για το α' οκτάμηνο είναι αυξημένα κατά 4,96% σε σχέση με πέρυσι. Γι' αυτό, άλλωστε, το ίδρυμα δεν θα προβεί σε εσωτερικό δανεισμό για την καταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου, όπως δεν χρειάστηκε να κάνει ούτε τον Σεπτέμβριο.

"Ο χαμένος τα παίρνει όλα"

Εάν κάποιος ισχυρίζεται ότι “το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς χάθηκε”, παραδέχεται ταυτόχρονα ότι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς όντως υπήρχε. Και μάλιστα έναντι της Δεξιάς. Προσυπογράφει δηλαδή όλα αυτά που πιστεύει η πλειονότητα του ελληνικού λαού: “Τουλάχιστον αυτοί είναι τίμιοι, όχι σαν τους άλλους, τους κλέφτες, τους διεφθαρμένους”.

Πρώην επίτροπος, νυν υπουργός με off shore στις Μπαχάμες

Τι κοινό έχουν μια Ολλανδέζα πρώην επίτροπος της Ε.Ε. και μια Βρετανίδα νυν υπουργός; Ήταν ιδιοκτήτριες off shore εταιρειών στις... Μπαχάμες. Η Νέλι Κρους, πρώην επίτροπος Ανταγωνισμού, και η Άμπερ Ρουντ, υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, εμφανίζονται ως επικεφαλής εξωχώριων εταιρειών στις νέες αποκαλύψεις της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) για τους παγκόσμιους φοροπαραδείσους. Καμία από τις δύο δεν είχε αποκαλύψει το "παρελθόν" της...

Τουρκία: Ελεύθερος ο Αχμέτ Αλτάν

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα αφέθηκε χθες το πρωί ο γνωστός Τούρκος συγγραφέας και δημοσιογράφος Αχμέτ Αλτάν, μετά και τη διεθνή κατακραυγή διανοούμενων απ' όλο τον κόσμο. Ο αδελφός του Μεχμέτ, ωστόσο, γνωστός οικονομολόγος και πολιτικός ακτιβιστής, εξακολουθεί να κρατείται, κατηγορούμενος τόσο για "παρακίνηση σε πραξικόπημα" όσο και ως "μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL