Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Σήμερα στην Αυγή: Κωδικός "απολύσεις"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Κωδικός "απολύσεις"

Πρόγραμμα - πιστή αντιγραφή των αυθεντικότερων εγχειριδίων του νεοφιλελευθερισμού ετοιμάζεται να ανακοινώσει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ν.Δ. Πρώτη βασική αρχή, η μείωση του κράτους, η οποία θα προέλθει, όπως επανέλαβε χθες, από το οριστικό "τέλος" που θα βάλει στο καθεστώς των συμβασιούχων, μη ανανεώνοντας τις συμβάσεις τους. Κι αυτό θα συμβεί "όχι μόνο στην καθημερινότητα" αλλά και αλλού: Στην εκπαίδευση και στην Υγεία. Δεύτερη βασική αρχή είναι η μείωση της φορολογίας, την οποία μπορεί μεν να γιγάντωσε η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά η δική του μελλοντική κυβέρνηση θα υποκαταστήσει με την περαιτέρω μείωση των κρατικών δαπανών. Και επειδή όλα αυτά δεν ηχούν τόσο φιλολαϊκά, ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να σταθεί δίπλα στις "τοπικές κοινωνίες" που κινητοποιούνται κατά των προσφύγων, αποδίδοντας τις αντιδράσεις τους στην κυβερνητική πολιτική.

* Και απόλυτη κατανόηση για τις ξενοφοβικές αντιδράσεις των "τοπικών κοινωνιών"

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

https://www.avgi.gr/subscriptions

Στη Ρώμη προσβλέπει η Μπρατισλάβα - "Συγκρατημένα αισιόδοξος" ο Αλ. Τσίπρας

Ευρωπαϊκό όραμα υπό προθεσμία...

Στη σύνοδο της Μπρατισλάβα οι ηγέτες των 27, κυρίως Μέρκελ και Ολάντ, που προχώρησαν σε κοινή εμφάνιση, αναγνώρισαν ότι η Ευρώπη είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά αρκέστηκαν να πάρουν προθεσμία έξι μηνών, ώς τη σύνοδο της Ρώμης, για να δώσουν ένα νέο όραμα στους Ευρωπαίους. "Φεύγω συγκρατημένα αισιόδοξος ότι κάτι μπορεί να αλλάξει" δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας...

Το '53 θύμισε ο Ρέγκλινγκ

Λύση για το χρέος α λα γερμανικά

Σε παραλληλισμό με το γερμανικό χρέος που ρυθμίστηκε το 1953 προχώρησε ο επικεφαλής του ESM Κλ. Ρέγκλινγκ αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αρχίσει την έκδοση ομολόγων "ίσως το επόμενο έτος".

Πριν τις 29 Σεπτεμβρίου διευθετούνται τα προαπαιτούμενα

Στην προώθηση πολυνομοσχεδίου με το οποίο διευθετούνται τα προαπαιτούμενα της υποδόσης των 2,8 δισ. θα προωθήσει πριν το EWG της 29ης Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση. Άλλωστε, οι συζητήσεις με τους θεσμούς κινήθηκαν σε θετική κατεύθυνση εφ' όλης της ύλης και ορισμένες εκκρεμότητες αναμένεται να επιλυθούν τις επόμενες μέρες.

Την Τρίτη το νέο Δ.Σ.

Λύση για την Attica Bank μετά την τρικυμία

Ταχεία αποκλιμάκωση χθες στην υπόθεση της Attica Bank, με τον ορισμό του Π. Ρουμελιώτη ως προέδρου εν όψει της συγκρότησης νέου Δ.Σ. την Τρίτη, οπότε αναμένεται, από τη γενική συνέλευση των μετόχων, να οριστεί διευθύνων σύμβουλος ο Θ. Πανταλάκης. Στο μεταξύ, χθες έγινε νέα έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Tο μέσο είναι το μήνυμα

Ο Μάρσαλ Μακ Λούαν, θεωρητικός της επικοινωνίας, θεωρούσε ότι "το μέσο είναι το μήνυμα", δηλαδή ότι το περιεχόμενο καθορίζεται από την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή και διάδοσή του. Τα μισαλλόδοξα πολιτικά μηνύματα αντιουμανιστικής και αντικοινωνικής παιδαγωγικής που εκπέμπονται διαρκώς βρίσκουν σχετικά λίγους αποδέκτες ανάμεσα στους πολίτες.

του Τριαντάφυλλου Τρανού

Σήμερα και αύριο

Η πορεία προς το 2ο Συνέδριο στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Την πορεία προς το 2ο Συνέδριο και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις θα συζητήσει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διήμερη συνεδρίασή της, που ξεκινά σήμερα το πρωί. Την Κυριακή η παρέμβαση Τσίπρα.

8 σελίδες προσυνεδριακός διάλογος

Μαρία Κηλαηδόνη: "Θα έγραφα τραγούδια ακόμα κι αν δεν είχα αυτό το επώνυμο"

Η Αρκτική στην "απόψυξη"

Στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο που έχει ποτέ καταγραφεί από τότε που οι επιστήμονες άρχισαν να παρακολουθούν το φαινόμενο με δορυφόρους συρρικνώθηκαν οι πάγοι της Αρκτικής Θάλασσας αυτό το καλοκαίρι, υποστηρίζουν περιβαλλοντολόγοι.

Σήμερα με την "Αυγή"

Το ειδικό ένθετο οκτασέλιδο για τις επιστήμες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL