Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Ξαναζεσταμένη θεωρία των δύο άκρων από τον Μ. Κεφαλογιάννη της Ν.Δ. (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξαναζεσταμένη θεωρία των δύο άκρων από τον Μ. Κεφαλογιάννη της Ν.Δ. (Video)

Στην θεωρία των δύο άκρων καταφεύγει η Ν.Δ. κατηγορώντας την κυβέρνηση για αυταρχισμό και καθεστωτικές λογικές.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μ. Κεφαλογιάννης στο ΣΚΑΙ επανέφερε στην πολιτική αντιπαράθεση την ξαναζεσταμένη θεωρία των δύο άκρων εμπνεύσεως του κ. Μπαλτάκου στενού συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά.

Μάλιστα ταυτίζοντας την κυβέρνηση με αυτή της Πολωνίας υποστήριξε ότι θα φέρει το θέμα του «καθεστώτος» στο Ευρωκοινοβούλιο. Η Ν.Δ. επιμένει να μην αναγνωρίζει τις εθνικές εκλογές της χώρας, στις οποίες ηττήθηκε δύο συνεχόμενες φορές.

«Τα άκρα ενώνονται» είπε και εξομοίωσε το ναζισμό με το σταλινισμό, ο Μ. Κεφαλογιάννης ξεπλένοντας το ναζισμό και τη Χ.Α. σε μια προσπάθεια η ακραία νεοφιλελεύθερη στροφή της Ν.Δ. να παρουσιαστεί ως μετριοπαθές κέντρο. Μια στενόμυαλη, μικροκομματική προσέγγιση που αδιαφορεί πλήρως για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

«Η κυβέρνηση έχει χάσει το βηματισμό της. Όσες ριζοσπαστικές προσεγγίσεις είτε από αριστερά είτε από δεξιά της». «Οδηγείται σε αυταρχισμό και καθεστωτικές λογικές» και συμπλήρωσε «Λίγες και μετρημένες οι μέρες της».

Νέα προσπάθεια από τη Ν.Δ. να σηκώσει τους τόνους εν όψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και να εξάψει έναν ακραίο δεξιό ριζοσπαστισμό, όπως φαίνεται και με τις ακραίες δηλώσεις κορυφαίου στελέχους της στη Λέσβο, περί «μουσουλμανοποίησης» του νησιού, ή ακραίες δηλώσεις στελεχών της που αποφεύγει να καταδικάσει επίσημα το κόμμα.

Όπως για παράδειγμα η καθυστερημένη καταδίκη των ρατσιστικών δηλώσεων του δημάρχου στο Ωραίοκαστρο, ή τα διάφορα ακραία διχαστικά παραληρήματα στελεχών της μέσω της δημόσιας συχνότητας ιδιωτικού καναλιού.

Ταυτόχρονα, η παραφιλολογία, από το πρωί στα κανάλια, περί καθεστώτος της κυβέρνησης μόνο σαν φοβική και σπασμωδική αντίδραση της Ν.Δ. μπορεί να εκληφθεί μπροστά στους ελέγχους που διενεργεί η ελληνική δικαιοσύνη, για διάφορες υποθέσεις όπως αυτοί που αφορούν την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL