Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
"Αέρααα..."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Αέρααα..."

Όπως αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες, πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν το πέπλο της λήθης να καλύψει άλλη μια φορά τη διαπλοκή, για να μπορέσει να συνεχίσει ακάθεκτη ωσάν να μην συνέβη τίποτα, αλλά η απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πάγιο κοινωνικό αίτημα για διαφάνεια τους έφερε στο πραγματικό τους μέγεθος και στην πραγματική αξία που έχουν.

Άλλοι στη γωνία τους και άλλοι στην αγωνία τους. Και όλοι μαζί στο φως της ημέρας και στα στενά, γι' αυτούς, πλαίσια της νομιμότητας, την οποία αγνοούσαν επιδεικτικά όλα αυτά τα χρόνια με τον “αέρα” που τους έδιναν πολιτικοί με πολύ μικρό ανάστημα!

Αλώνιζαν το Δημόσιο ως κατακτητές, κέρδιζαν χρυσά συμβόλαια από τα χρήματα των πολιτών, φούσκωναν από τα θαλασσοδάνεια “αέρα πατέρα” και ταυτόχρονα κουνούσαν το δάκτυλο.

Και ύστερα ήρθε η νομιμότητα!

Η διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών πολεμήθηκε όσο τίποτα. Η κυβέρνηση δέχτηκε δριμύτατες επιθέσεις όλο το προηγούμενο διάστημα από αυτούς που καταλάβαιναν ότι έμπαινε τέλος στην ασυδοσία τους.

Στην τελική αναμέτρηση, όμως, επειδή το δικό τους χθες ήταν βουτηγμένο στην παρανομία, ενώ ταυτόχρονα η θέση της κυβέρνησης στηρίζεται στη νομιμότητα και τη συνταγματική επιταγή, οδηγήθηκαν στο προφανές. Καναλάρχες και τρικομματική αξιωματική αντιπολίτευση αποδέχθηκαν αυτό που ορίζει ο νόμος μέσα από μια πρωτόγνωρη και ιστορική διαδικασία.

Την ίδια ώρα η διαδικασία της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και καναλιών συνεχίζει το έργο της αποκαλύπτοντας στην κοινωνία το σάπιο καθεστώς που είχε δημιουργήσει το τρίγωνο της διαπλοκής.

Είδαμε τους βαρόνους, τα μυθικά τέρατα της δημόσιας ζωής που ταλάνιζαν τη ζωή του τόπου, να αποκαλύπτονται. Να κάθονται στα μέτρα τους και να αναμετριούνται με τη γύμνια της υπεροψίας τους.

Ακόμη πιο αποκαλυπτική στα μάτια της κοινωνίας ήταν η στάση των μελών της εξεταστικής επιτροπής. Από τη μια ήταν αυτοί που ρωτούσαν, πίεζαν και ξεμπρόστιαζαν τους ελεγχόμενους καναλάρχες και από την άλλη οι βουλευτές που στην ουσία... δεν ρωτούσαν. Οι πασαδόροι της διαπλοκής και οι εκλεκτοί, που εξαντλούσαν τη συνήθη επιθετικότητά τους κατά της κοινωνίας στα τηλεπαράθυρα των μιντιαρχών και όχι σε αυτούς που έφεραν την κοινωνία σε αυτό το σημείο.

Τώρα πια όμως κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL