Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Λευτεριά στους καναλάρχες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λευτεριά στους καναλάρχες

Είναι πραγματικά συγκινητικές οι προσπάθειες των βαστάζων του μιντιακού μας συστήματος να ευαισθητοποιήσουν το κοινό τους για τις «απάνθρωπες συνθήκες» στις οποίες θα υποχρεωθούν να περάσουν μερικές ώρες από τη ζωή τους οι επίδοξοι καναλάρχες του έθνους. Όπως και να το κάνεις, είναι συγκινητικό το δράμα αυτών των ανθρώπων, που για σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα θα υποχρεωθούν να ζήσουν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο.

Πώς να μην συγκινηθείς, αλήθεια, μπροστά στο μαρτύριο της κοινωνικής απομόνωσης στο οποίο τους υποβάλει η ανάλγητη εξουσία; Γιατί στο τέλος τέλος από ποιους ζητάς να μείνουν μακριά από την κοινωνία; Από αυτούς που χρόνια τώρα ζουν ανάμεσά μας; Αυτούς που δεν κλείνουν μάτι μέρα και νύχτα αφουγκραζόμενοι άλλοτε τις κραυγές και άλλοτε τους ψιθύρους όλων μα όλων των κοινωνικών ομάδων; Αυτούς θέλετε να κρατήσετε μακριά μας; Αυτούς που κάνουν τα προβλήματά μας εικόνα; Αυτούς που στέκονται στο πλευρό μας σε κάθε δύσκολη στιγμή; Αυτούς που έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στα βάσανα όλων μας; Αυτούς βρήκατε να βάλετε στην απομόνωση; Τους δικούς μας ανθρώπους;

“Ντροπή”, φωνάζουν πνιγμένοι από οργή οι βαστάζοι για την «ταπεινωτική διαδικασία». Ντροπή να θυσιάζετε τα ανθρώπινα δικαιώματα στον βωμό του κέρδους. Δεν σας φτάνει που τους βάζετε να πληρώσουν, θέλετε και να τους ξεφτιλίσετε στα μπουντρούμια αυτού του νέου ΕΑΤ - ΕΣΑ, της ΓΓΕΕ; Καλά σας λένε ακροδεξιούς και χουντικούς με την αναβίωση τέτοιων βασανιστηρίων. Όχι μόνο ευρωπαϊκό δικαστήριο, αλλά και δικαστήριο της Χάγης σας αξίζει με αυτά που κάνετε. Και ας λένε ό,τι θέλουν οι “New York Times”.

Η Διεθνής Αμνηστία να δούμε τι θα πει για τα αίσχη σας. Λύτρα σας καταγγέλλουν πως ζητάτε για να απελευθερώσετε τους απαχθέντες επιχειρηματίες. Λύτρα για τα 27 χρόνια των νυν και τα μελλούμενα των επίδοξων. Λύτρα για τον τηλεοπτικό αέρα. Γιατί σε αυτόν τον τόπο όλα τα δημόσια αγαθά είναι προς πώληση. Εκτός φυσικά του τηλεοπτικού αέρα. Γιατί σε αυτό -και μόνο αυτό- το θέμα βάζουν βέτο και βγάζουν σπυριά οι φιλελεύθεροι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL