Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Ο ΕΝΦΙΑ και ο Πινόκιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ΕΝΦΙΑ και ο Πινόκιο

Πόσα ψέματα μπορεί να χωρέσει η ευαίσθητη, ούτως ή άλλως, ιστορία του ΕΝΦΙΑ; Η καταστροφή που είχαν αναγγείλει, σαν άλλες «Κασσάνδρες», αντιπολίτευση και μερίδα ΜΜΕ δεν ήρθε σήμερα, σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη (μέσω του ρ/σ Real FM). Ένα όμως, από ό,τι φαίνεται, δεν είχαν προνοήσει οι εμπνευστές των ψεμάτων αυτών: ότι μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ...

Ενδεικτικώς, και σε τυχαία σειρά: Η Ν.Δ. έκανε λόγο για «Αρμαγεδδώνα του ΕΝΦΙΑ». Τώρα που δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία (θυμίζουμε ότι το 92% των φορολογουμένων θα πληρώσει φόρο λιγότερο, ίδιο ή αυξημένο έως 10 ευρώ ή ακόμη και δεν θα πληρώσει καθόλου φόρο), η αξιωματική αντιπολίτευση τι έχει να πει; Και, επιπλέον, παρατηρώντας κανείς τον πιο ταξικό χαρακτήρα που έχει φέτος ο εν λόγω φόρος (αφού οι έχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία και δη σε ακριβές περιοχές είναι αυτοί που επιβαρύνονται), ποια η θέση που ο Κυρ. Μητσοτάκης παίρνει στο θέμα αυτό;

Ακούσαμε και άλλα: ότι θα επιβληθεί συμπληρωματικός φόρος στα αγροτεμάχια ή ότι θα κοπούν οι απαλλαγές από τους κοινωνικά ασθενείς, αλλά τίποτε από αυτά δεν επιβεβαιώθηκε.

Το καλύτερο της καταστροφολογικής επιχείρησης το κρατήσαμε για το τέλος: στις 23 Αυγούστου η εφημερίδα «Τα Νέα», στο πρωτοσέλιδό της, σημείωνε επί λέξει: «Όμηρος του ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση» (τίτλος), «Γιατί καθυστερεί η αποστολή των εκκαθαριστικών, φήμες για μετάθεση μετά τη ΔΕΘ», υπονοώντας έτσι πως η κυβέρνηση αφήνει τη... λυπητερή του ΕΝΦΙΑ για μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Στο ίδιο πρωτοσέλιδο διαβάζαμε πως «τα σενάρια διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης», αλλά η εφημερίδα δεν τον πίστεψε προφανώς. Έπαιξαν και έχασαν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL