Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Της ώρας / Οδηγεί σκάφος ο Πρόεδρος;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Της ώρας / Οδηγεί σκάφος ο Πρόεδρος;

Τα είχαμε χύμα, μας ήρθαν και τσουβαλάτα. Έσκασε χθες «υπόθεση Κορακάκη» σε μεγάλα ηλεκτρονικά media. Δεν την κάλεσε ο Πρόεδρος μαζί με τους άλλους ολυμπιονίκες! Και να φωτογραφίες της κοπέλας δακρυσμένης –από τη συγκίνηση για το χρυσό, αλλά δάκρυα να 'ναι κι ότι να 'ναι. Να παραπονεμένες δηλώσεις του μπαμπά. Να σχόλια τοξικά. Με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να αποκαταστήσει την αλήθεια με ειδική ανακοίνωση η Προεδρία. Πράγμα που δεν εμπόδισε, βέβαια, μεγάλα «μαγαζιά» να επιμείνουν πονηρά: «Αλαλούμ με την Κορακάκη»...

Δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς παραπέρα με άλλη μια ανοησία. Έχει όμως νόημα να επισημάνουμε, και μ’ αυτή την ευκαιρία, την ετοιμότητα κομμάτων και ΜΜΕ, άκρως «θεσμικών» κατά τα άλλα, να εκθέσουν τον Πρόεδρο. Πάντα με αφορμή κάποια κατασκευασμένη ανοησία. Θυμάστε ίσως τον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού. Ή τον Πρωταγόρα που πίστευε ότι πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος. Αν ναι, θα θυμάστε τι έγινε όταν ο Παυλόπουλος τόλμησε να χρησιμοποιήσει αυτά τα κακά λόγια. Πώς αντέδρασαν ο Μητσοτάκης και οι ΜΜΕντορες του.

Τι έχουν όμως με τον Παυλόπουλο και στέκονται απέναντί του με το όπλο παρά πόδα; Προφανώς του καταλογίζουν τα δυο προπατορικά αμαρτήματα. Πρώτον, τον πρότεινε και τον ψήφισε η Αριστερά του Τσίπρα. Δεύτερον, παρ' ότι τον ψήφισε η Δεξιά του Μεϊμαράκη, δεν τον ψήφισε ο Μητσοτάκης. Που έσπασε ανοιχτά την κομματική γραμμή, για να δείξει την κάθετη αντίθεσή του. Και αν ψάχνετε τα γιατί και τα πώς, δείτε την πολιτική του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας του. Μαρξιστής είναι ο Παυλόπουλος μπροστά τους.

Αλλά είναι και τα σημερινά. Δείτε τα γραφτά και τα λόγια τους και θα καταλάβετε. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο Παυλόπουλος, αντί να βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση, συνεργάζεται μαζί της. Όπως επιτάσσει ο θεσμικός του ρόλος. Αντί να σκάβει τον λάκκο της κυβέρνησης, τη βοηθάει. Όπως επιτάσσει η κρισιμότητα των στιγμών. Λέγεται μάλιστα ότι ο Τσίπρας τον συμβουλεύεται για σοβαρά θέματα. Όπως επιτάσσει η συνεργασία ενός σχετικά πρωτόπειρου και νεαρού πρωθυπουργού, με έναν έμπειρο Πρόεδρο, και έγκυρο συνταγματολόγο.

Πώς να τα συγχωρέσουν όλα αυτά; Ας προσέξει λοιπόν ο Πρόεδρος, γιατί αυτοί δεν το έχουν και πολύ να τον βγάλουν και χειριστή σκάφους στην Αίγινα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL