Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.2°C18.5°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.8°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
2 BF 67%
Απειλές Μ. Σπυράκη και Ν.Δ. με "ευρωπαϊκό πρόβλημα" ενόψει του διαγωνισμού για τις άδειες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απειλές Μ. Σπυράκη και Ν.Δ. με "ευρωπαϊκό πρόβλημα" ενόψει του διαγωνισμού για τις άδειες (Video)

https://www.youtube.com/embed/aiJWgAkbQAk

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ ανέφερε ότι:

«Θα υπάρξει σύντομα σοβαρό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν ακολουθεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, όχι μόνο στο διαγωνισμό (για τις τηλεοπτικές άδειες) που δεν έχει διεθνή πιστοποίηση, αλλά κυρίως στη χρήση του φάσματος των συχνοτήτων».

Νωρίτερα υποστήριξε ευθαρσώς ότι:

«Το ΕΣΡ δεν συγκροτήθηκε επειδή οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στον υπουργό, μέσω της Βουλής και δεν θέλουμε ένα ΕΣΡ, που δεν έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες αλλά αυτές που ορίζει το Σύνταγμα».

Όλοι φυσικά γνωρίζουν ότι το ΕΣΡ δεν συγκροτήθηκε γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης (μετά την εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη) δεν συμμετείχαν σε 3 συνεχόμενες διασκέψεις, προσπάθειες συγκρότησής του και μετά η κυβέρνηση για να μπορέσει να προχωρήσει στο διαγωνισμό πήγε το θέμα στη Βουλή.

Παράλληλα σε μια έκρηξη λαϊκισμού επιδόθηκε σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια, πολιτικής εκμετάλλευσης των απλήρωτων εργαζομένων του Mega αποκρύπτοντας ότι υπαίτιοι είναι οι πλούσιοι μεγαλομέτοχοι του καναλιού.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική της Μαρία Σπυράκη και της Ν.Δ. οι απειλές και οι καταγγελίες. Πριν ένα χρόνο, η ευρωβουλευτής είχε καταγγείλει με παρέμβασή της την ελληνική κυβέρνηση στο ευρωκοινοβούλιο, γιατί η τότε κυβέρνηση δεν προχωρούσε στην μερική αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Θα περίμενε κανείς από μια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση να μπορεί να κατανοήσει ότι δεν αποτελεί πατριωτισμό, να καταγγέλλεις τη χώρα σου στο εξωτερικό επιχειρώντας να δημιουργήσεις περισσότερα προβλήματα, απ’ όσα ήδη έχει. Η στάση αυτή ξεφεύγει κατά πολύ από την πολιτική αντιπαράθεση, θυμίζοντας περισσότερο πολεμική, με αποκλειστικά θύματα τους Έλληνες πολίτες.
 

Όταν η κ. Μαρία Σπυράκη τον Ιούνιο του 2015 στην Ευρωβουλή καλούσε την Ευρώπη να τιμωρήσει την κυβέρνηση για την ΔΕΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL