Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Δ. Βίτσας: Φανερή διαδικασία ο διαγωνισμός για τις άδειες, κανείς δεν μπορεί να παρέμβει (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Βίτσας: Φανερή διαδικασία ο διαγωνισμός για τις άδειες, κανείς δεν μπορεί να παρέμβει (Video)

https://www.youtube.com/embed/nghe81ERWUA

Πέρα από τις 4 άδειες που αποφάσισε η Βουλή, θα υπάρχουν και θεματικά και περιφερειακά κανάλια εξήγησε ο κ. Βίτσας υπενθυμίζοντας ότι και ο ΣΚΑΙ όταν αρχικά ήταν καθαρά ειδησεογραφικο κανάλι. Απαντώντας στην ερώτηση αν μόνο κριτήριο είναι το οικονομικό εξήγησε επίσης ότι ο διαγωνισμός για τις άδειες, εκτός από το τελικό στάδιο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, το οικονομικό, περιελάμβανε και την εξέταση των φακέλων των υποψηφίων οι οποίοι ελέχθηκαν βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

"Είναι κουτό να νομίζει κάποιος ότι με διαφημίσεις ευνοεί τη θέση του. Κανένας δεν μπορεί να πιέσει." "Όλα είναι φανερά στη διαδικασία, εννέα οι υποψήφιοι, ούτε η κυβέρνηση ούτε κανένας κυβερνητικός παράγοντας μπορεί να παρέμβει" υποστήριξε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Π. Καμμένου για τον κ. Καλογρίτσα τόνισε ότι "ο Π. Καμμένος είναι στην πολιτική πάρα πολλά χρόνια, γνωρίζει και πράγματα, κάτι θα θέλει να πει πάνω σε αυτό" και πρόσθεσε ότι είναι "λίγο άκομψο να σχολιάζουμε σε ένα σταθμό που συμμετέχει στη διαδικασία".

Επιμερισμός των προσφύγων - Μικρότερα και λιγότερα κέντρα φιλοξενίας

Αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το προσφυγικό που στοχεύει στην μείωση των κέντρων φιλοξενίας από 50 σε 30, με παράλληλη αύξηση της φιλοξενίας σε σπίτια και της μετεγκατάστασης. Επίσης ότι ένας κόσμος από τα νησιά θα μεταφερθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα.

"60.000 πρόσφυγες δεν είναι φοβερός αριθμός", αν διαμερίζονταν στους δήμους και επιμεριζόταν το βάρος υπογράμμισε ο κ. Βίτσας. "Κάθε περιοχή θα πρέπει να αναλάβει ένα βάρος αν και εφόσον χρειαστεί", αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, ενώ πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και άλλες χώρες της Ευρώπης, κάτι που έχει καθυστερήσει σημαντικά είπε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας το πρωί, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ για το θέμα των χρημάτων που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί μετά τη διαμόρφωση του ενιαίου μισθολογίου ξεκαθάρισε ότι "δεν θα αλλάξει τίποτα", ενώ διευκρίνισε ότι «η διαδικασία των επιδομάτων θα εξεταστεί με το όλο ζήτημα των ειδικών μισθολογίων.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL