Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
N. Βούτσης: Πιο ώριμο από ποτέ το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

N. Βούτσης: Πιο ώριμο από ποτέ το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων (Video)

https://www.youtube.com/embed/t-Dp9r6Nbqc

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην επίμονη δουλειά, που έχει ήδη γίνει, καθώς είναι η τρίτη επιτροπή της Βουλής, που ασχολείται με το θέμα, ενώ έχει τεθεί το θέμα και στην πολιτική ζωή της Γερμανίας από την πλευρά της γερμανικής Αριστεράς και με την πρόταση για κοινή διακομματική επιτροπή για το ζήτημα.

Στις 8 του μήνα θα γίνει μια πρώτη ακρόαση για το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο είπε ο κ. Βούτσης εξηγώντας ότι οι πρωτοβουλίες είναι στην πλευρά του πρωθυπουργού και ότι "το θέμα θα πρέπει να προωθηθεί με τον πιο συστηματικό τρόπο".

Ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι δεν πρέπει να απομακρυνθούμε από την ουσία των δραματικών συνεπειών, τα νούμερα και τις καταστροφές και να μπούμε σε ένα "κυκεώνα νομικίστικων παιχνιδιών" γιατί χάνεται η ουσία.

Οι καταστροφές έχουν αποτυπωθεί  στα 370 δισ.  Ωστόσο διαχώρισε απόλυτα και κατηγορηματικά το ποσό αυτό από το ελληνικό χρέος. Δεν υπάρχουν συμψηφισμοί, εξάλλου δεν χρωστάμε στη Γερμανία, αλλά έχουμε απέναντί μας τους θεσμούς διευκρίνισε προσθέτοντας ότι το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μια "κυνική, ανάλγητη, ανιστόρητη άρνηση επί του συνόλου των διεκδικήσεων".

"Υπάρχει μια σοβαρή δόση απώλειας κυριαρχίας της χώρας" όταν νομοθετείς με κατ' επείγοντα χαρακτήρα μεγάλες συμφωνίες τόνισε ο κ. Βούτσης μιλώντας για τη λειτουργία της Βουλής. Δεν πρόκειται για "κανονική λειτουργία" της Βουλής, αλλά υπάρχει μια πλευρά που μπορεί να βελτιωθεί όπως ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Αναφορικά τέλος με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές υποστήριξε ότι πίσω από αυτό κρύβονται μεγάλα συμφέροντα που θίγονται όπως φαίνεται από τις λίστες που ανοίγουν, τις τηλεοπτικές άδειες, την εξέταση των θαλασσοδανείων κ.α.

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο εκλογών καθώς όπως είπε "δεν συζητείται το θέμα των εκλογών", "δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών" ενώ συμπλήρωσε οτι "εργαζόμαστε για τις εκλογές του 2019". Για τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι έχει αλλάξει πάρα πολύ, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL