Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Ο Αρή-Μπαμπά και οι σαράντα κλέφτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Ο Αρή-Μπαμπά και οι σαράντα κλέφτες

Άντε, πάλι, τα γνωστά παιδιά στην πίστα. Θέαμα δερβίσικο και βάλε, με το σύμπλεγμα Αρή-Μπαμπά μπροστά και τους σαράντα κλέφτες πίσω του. Να σειούνται και να λυγιούνται, με τη χαρτούρα (φτου) κολλημένη στο μέτωπο. Να σαλιαρίζουν, και να τιτιβίζουν, μεγάλοι άνθρωποι, και επώνυμοι δημοσιογράφοι, τρομάρα τους, σαν τις φαρμακομύτες κουτσομπόλες περασμένων εποχών. Με πηχτές και υπονοούμενα, απ’ αφορμή την τραγωδία της Αίγινας. Τσαλαπατώντας νεκρούς και ζώντες στον χορό της γλοιώδους καμαρίλας. Και της λασπώδους ξεφτίλας. Μπλιαχ!

Σα δεν ντρέπεται ο αυταρχικός ΣΥΡΙΖΑ να στοχοποιεί τα γενναία παιδιά, επειδή είπαν τη γνώμη τους, έσπευσε να προσφέρει προστασία στο σύμπλεγμα η Ν.Δ. Ας τους φτύσουμε λοιπόν όλους μαζί, μην τους ματιάσουμε. Τους αρημπαμπάδες, γιατί χωρίς ίχνος στοιχείου και ντροπής, λασπώνουν ανθρώπους, αρκεί να είναι Συριζαίοι. Τους δε σαράντα κλέφτες, που θα μας σώσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί διαλέγουν ποια ιερά και όσια υπερασπίζονται. Για τον Παυλόπουλο, ας πούμε, που στοχοποίησαν οι Τούρκοι, τσιμουδιά. Αλλά για τον Αρή-Μπαμπά, οργή και αγανάκτηση!

Είναι και το άλλο, βλέπετε. Να έλεγαν τις τοξικές -στα όρια της ηθικής δολοφονίας- αηδίες στην εκπομπή τους, θα είχαν ένα ελάχιστο ελαφρυντικό αθλιότητας: Έτσι τους είπε το Αφεντικό, έτσι λένε, οι σμπίροι. Διότι ξέρουμε ποιος χαράζει τη «γραμμή» στα μεγάλα ΜΜΕ. Αλλά αυτοί τις τιτιβίζουν εκτός εργασίας. Pro bono, να πούμε. Προσφορά στο Αφεντικό, στους σαράντα κλέφτες, στους Βασιβουζούκους της Ακροδεξιάς, στους αλιείς μαργαριταριών του Σταύρου, σε όλους όσοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κατασκευάσουν, να υιοθετήσουν και να διαδώσουν το πιο τερατώδες ψέμα, αρκεί να έχει στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος πάντων. Τα λέμε και τα γράφουμε για να εκτονώνουμε κάπως τα νεύρα μας. Αυτή η ολυμπιάδα της αθλιότητας έχει πολλά χρυσά και πολύ ισχυρούς σπόνσορες για να πιστεύει κανείς ότι θα σταματήσει. Εξ ου και είναι προφανές πως ούτε το αυτί των αυτουργών, ούτε το αυτί των αφεντικών τους, ούτε το αυτί των ποτάμιων, ούτε το αυτί των βαρόνων, ούτε βέβαια και το αυτί των ακροδεξιών προστατών μιας τέτοιας «ελευθερίας γνώμης» ιδρώνει. Κι αν θέλετε τη γνώμη μου, κακώς απειλούν όσοι απειλούν και όσους απειλούν με μηνύσεις και αγωγές. Αφήστε όσους θέλουν στο περιβάλλον που τους αρέσει: λάσπη και τάλαρα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL