Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Καναλιείς μαργαριταριών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Καναλιείς μαργαριταριών

Αυτές κι αν είναι εξελίξεις! Να τις παρακολουθείς και να αισθάνεσαι μια ευφρόσυνη χαιρεκακία, ένα κάτι από το γνωστό κομμουνιστικό -μη σας πω και αδιακρίτως αριστερό- κόμπλεξ, που ως γνωστό πετάει τη διχαλωτή του γλώσσα κάθε φορά που βρίσκει μπροστά του ταγούς του Συστήματος. Επιχειρηματίες που δίνουν δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους και υπηρετούν την ελευθερία της αγοράς, μη σας πω και την αγορά της ελευθερίας. Καναλιείς και επίδοξους καναλιείς μαργαριταριών -ό,τι πάρεις ένα εκατομμύριο ευρώ-, που θυσιάζουν χρήμα για την ενημέρωσή μας, μη σας πω και την ενημέρωσή μας για το χρήμα.

Εξέλιξη πρώτη, λοιπόν: Ο Φώτης Μπόμπολας, αν και αγνοεί -από πού να το μάθει ο άνθρωπος...- τι είναι διαπλοκή, ξεκαθαρίζει εντούτοις ότι για τη χρεοκοπία του Mega δεν ευθύνονται ο ΣΥΡΙΖΑ, οι τράπεζες, το κακό το ριζικό μας, αλλά οι ίδιοι οι μέτοχοι του καναλιού. Εξέλιξη δεύτερη: Ο Σταύρος Ψυχάρης εμφανίζεται στη Βουλή σεμνά και ταπεινά, χωρίς ούτε μια νύξη για το καθεστώς Τσίπρα, για τους διωγμούς της ελευθεροτυπίας και αυτού του ιδίου, για το κακό το ριζικό τους. Εξέλιξη τρίτη: Για μια άδεια, ρε γαμώτο, οι καναλιείς αδειάζουν ο ένας τον άλλο. Αλιεύουν ο ένα στα θολά νερά του άλλου τα μαύρα ψάρια που θα τον φάνε.

Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, αλλά πάντως το παρόν μας είναι. Διότι αυτός ο όμορφος κόσμος ελέγχει σήμερα κανάλια και ποτάμια της ενημέρωσης. Μη σας πω και της πολιτικής. Και δυο-τρεις έξω, ένας-δυο μέσα, ο ίδιος θα την ελέγχει και αύριο. Έως χθες ψάρευαν, θα μου πεις, στα θολά της διαπλοκής, των δανείων, της χειραγώγησης. Ενώ τώρα επιβάλλεται δημοκρατική διαύγεια. Σωστά, αλλά αν δείτε έστω τις φωτογραφίες των καναλιέων θα καταλάβετε ότι χωρίς δρακόντεια δημοκρατική αυστηρότητα και θεσμικούς φύλακες που έχουν τη γνώση, στα ίδια θα γυρίσουμε. Εκτός αν πιστεύουμε ότι άλλαξε ο Μανωλιός.

Τούτων δοθέντων, πρέπει να απονείμουμε εύσημα στο καθεστώς Τσίπρα και ιδίως στους σκληρούς καθεστωτικούς Παππά, Κρέτσο και λοιπούς. Όχι διότι άλλαξαν τα φώτα των καναλιέων - αυτό θέλει δρόμο ακόμα. Αλλά γιατί τους έβγαλαν στα φώτα. Σε κοινή θέα. Κι έτσι είδαμε, μάθαμε, και από τούδε και στο εξής δεν δικαιολογούνται μωρές παρθένες...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL