Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Από σχολάρχες, Ν.Δ., ΜΜΕ / Σήμερα στην "Αυγή": Μαθήματα αυθαιρεσίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από σχολάρχες, Ν.Δ., ΜΜΕ / Σήμερα στην "Αυγή": Μαθήματα αυθαιρεσίας

Από σχολάρχες, Ν.Δ., ΜΜΕ

Άνευ φραγμών και κανόνων και με μόνη αρχή το "νόμος είναι το δίκιο του ιδιοκτήτη" ζητούν να λειτουργούν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, συνεπικουρούμενοι από τη Ν.Δ. και ορισμένα ΜΜΕ, που με περίσσεια κυνικότητα διεκδικούν, χρόνια τώρα, να εισαγάγουν αυτό το καθεστώς ασυδοσίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στο Σύνταγμα. Όπως επισήμανε, πέραν του υπουργείου Παιδείας, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, ο "ξεσηκωμός" των σχολαρχών ενάντια στην αξιολόγηση του σχολείου και τον έλεγχο του προγράμματος σπουδών και των συμβάσεων εργασίας υποκρύπτει τη βούληση να παραταθούν τα φαινόμενα φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας που διογκώνονται χρόνο με τον χρόνο.

* Υπουργείο Παιδείας: Η καλομαθημένη συντεχνία των ιδιοκτητών έχει εξεγερθεί επειδή δεν θέλει ούτε την αξιολόγηση ούτε τον δημόσιο έλεγχο

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

Αλ. Τσίπρας: Το έργο αυτό έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη, τον λαό της Πάρου

Οι επισκέπτες της Πάρου αναμένεται να αυξηθούν κατά 150.000 κατ' έτος και η τουριστική περίοδος θα επιμηκυνθεί είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι το νέο αεροδρόμιο που εγκαινιάσθηκε χθες δείχνει πως με σύμπνοια μπορεί να γίνουν σημαντικά πράγματα.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών

Το σύνολο των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν τα κανάλια για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών απέρριψε η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παράλληλα, το ΣτΕ έκρινε ότι υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να ολοκληρωθεί άμεσα ο διαγωνισμός.

ΠτΔ - ΥΠΟΙΚ

Χρέος η διόρθωση του προγράμματος

«Τα λάθη του πρώτου Μνημονίου ταλανίζουν ακόμα τη χώρα» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, ενώ κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή την έκθεση για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα 2010-2011, τονίζουν: «Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ελπίζουμε να αντιληφθούν γιατί η σημερινή κυβέρνηση έχει σε προτεραιότητα την αναδιάρθρωση του χρέους, που αποφασίστηκε και επίσημα στο τελευταίο Eurogroup».

Πάνω από 500 εκατ. εισπράξεις από τη ρύθμιση

«Περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ευρώ έχουν εισρεύσει στα ταμεία της ΔΕΗ, με τη ρύθμιση των 36 δόσεων χωρίς προκαταβολή. Η ρύθμιση αυτή και τον κόσμο ανακούφισε και τη ρευστότηα της ΔΕΗ ενίσχυσε» ανέφερε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης.

"Mέτριοι" άριστοι:  Άλμπερτ Σέιμπιν

Σπάνια η διαδρομή ενός ανθρώπου περιέχει τόσες ανατροπές, αλλά και τόσα διδάγματα για τους νέους όσο ο βίος και η πολιτεία του Άλμπερτ Σέιμπιν. Ο Σέιμπιν είναι ο γιατρός που έσωσε εκατομμύρια παιδιά από την παραλυτική πολυομυελίτιδα. O σπουδαίος αυτός επιστήμονας γεννήθηκε το 1906 στο Βλαδιβοστόκ, αλλά η οικογένειά του μετακόμισε...

του Σπύρου Γεωργάτου

Μπαϊράκι Ερντογάν κατά Αμερικανών

Με τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή τα έβαλε ο Ταγίπ Ερντογάν και υπαινίχθηκε την εμπλοκή του στην απόπειρα πραξικοπήματος επειδή εξέφρασε ανησυχία για τις εκκαθαρίσεις στον τουρκικό στρατό. "Ατυχείς και εντελώς αναληθείς" οι ισχυρισμοί, απάντησε ο Αμερικανός στρατηγός.

Χίλαρι - Τραμπ στην τελική ευθεία

Μήνυμα ενότητας προς τους ψηφοφόρους του Σάντερς από την Κλίντον, που παρέλαβε το χρίσμα των Δημοκρατικών κατηγορώντας τον Τραμπ ότι διχάζει και βάζει σε κίνδυνο τις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL