Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Σωρεία "λαθών" στην αφετηρία (2010) αναγνωρίζει το ΔΝΤ / Σήμερα στην "Αυγή": Προπατορικό αμάρτημα το βέτο στο κούρεμα χρέους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σωρεία "λαθών" στην αφετηρία (2010) αναγνωρίζει το ΔΝΤ / Σήμερα στην "Αυγή": Προπατορικό αμάρτημα το βέτο στο κούρεμα χρέους

Σωρεία "λαθών" στην αφετηρία (2010) αναγνωρίζει το ΔΝΤ

Την πολιτική σκοπιμότητα πίσω από το θεμελιώδες "λάθος" του 2010 στην προσέγγιση του ελληνικού προβλήματος αναγνωρίζει το ΔΝΤ σε έκθεση που συνέταξε ομάδα εμπειρογνωμόνων του. Ένας τίτλος της έκθεσης θα μπορούσε να είναι "Όλα ήταν λάθος", αφού, όπως αναφέρεται, οι στόχοι και οι προβλέψεις για την εξέλιξη του προγράμματος στηρίχθηκαν στην παραδοχή ότι το χρέος ήταν βιώσιμο, παρ' ότι οι αναλύσεις των οικονομολόγων και του Ταμείου έδειχναν το αντίθετο. Η αναγκαία, τότε, αναδιάρθρωση του χρέους δεν έγινε, διότι οι Ευρωπαίοι (Ε.Ε., ΕΚΤ, κράτη) ήθελαν να κερδίσουν χρόνο και να αποφύγουν τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης στην Ευρωζώνη. Το αβίαστο συμπέρασμα είναι ότι, αν η αναδιάρθρωση χρέους ήταν το 2010 αναγκαία, το 2016 είναι δύο φορές αναγκαία για να μην εξελιχθεί σε προμελετημένο έγκλημα.

* Οι Ευρωπαίοι πίεσαν να δεχθεί η Ελλάδα την οδυνηρή συνταγή για να σωθεί η Ευρωζώνη, παρ' ότι οι αναλύσεις έδειχναν ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

Μία κατάληψη και το real estate του κ. Άνθιμου

Β. Σόιμπλε

Οι κανόνες δεν ισχύουν για τους φίλους του...

Το παρασκήνιο και η έντονη φημολογία για τη διάσωση του ομοϊδεάτη Ραχόι.

Διπλό unfair της Ν.Δ.

Καταψήφισε η Ν.Δ. το τελικό πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, ενώ την ίδια ώρα υπερασπίζεται την ασυδοσία των επιχειρηματιών της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η γκάφα του Άδωνι και ο γκαιμπελισμός της Ν.Δ.

Το Μαξίμου προσκαλεί Γεωργιάδη και Κουμουτσάκο στην Πάρο και με την επιστροφή τους να παραιτηθούν, μετά το φιάσκο για τη δήθεν πρωθυπουργική «κουστωδία» των 54 ατόμων.

Ερευνα της ALBA

Προσλήψεις και αυξήσεις μισθών η τάση της αγοράς

Πάνω από το 40% των εταιρειών είναι σε τροχιά προσλήψεων έως το τέλος του 2016, ενώ ποσοστό 44,4% των επιχειρήσεων σκέφτεται να δώσει αυξήσεις έως 3% το επόμενο εξάμηνο σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας» για το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος - Μάιος 2016.

"Avanti popolo" για μια άλλη Ευρώπη

Υπό τους ήχους του Avanti popolo, τραγουδισμένου από τους συμμετέχοντες στην αίθουσα εκδηλώσεων, ολοκληρώθηκε το 11ο Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Από τις 20 έως και τις 24 Ιουλίου, πάνω από 260 μέλη αριστερών ...

του Φοίβου Τσικλιά

Χίλαρι - Τραμπ και στη μέση Πούτιν

Οι δύο αντίπαλοι για τον Λευκό Οίκο μπλέχτηκαν στο γαϊτανάκι των διαρροών και των καταγγελιών, με αποτέλεσμα να εμφανίσουν τον Ρώσο πρόεδρο... ρυθμιστή των αμερικανικών εκλογών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Χρ. Μαυροκεφαλίδης

Στον ΣΥΡΙΖΑ προσχώρησε ο πρώην διευθυντής της ΔΗΜ.ΑΡ. και στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη. Σε επιστολή του, ο Χρ. Μαυροκεφαλίδης αναφέρει ότι η κυβέρνηση κατάφερε να βάλει τη χώρα σε άλλη τροχιά και για πρώτη φορά ανοίγει ο δρόμος για τη σταδιακή αποδέσμευση από τους επαχθείς όρους του Μνημονίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL