Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Στον κυβερνητικό σχεδιασμό ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους / Σήμερα στην "Αυγή": 5 ισοδύναμα για το ΕΚΑΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον κυβερνητικό σχεδιασμό ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους / Σήμερα στην "Αυγή": 5 ισοδύναμα για το ΕΚΑΣ

Στον κυβερνητικό σχεδιασμό ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους

Συγκεκριμένες δεσμεύσεις, με ευεργετικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών άμεσα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ, στο πλαίσιο του ευρύτερου κυβερνητικού σχεδιασμού για την επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους. Ανάμεσα σ' αυτές, και η εφαρμογή από τον επόμενο μήνα πέντε μέτρων για την άμβλυνση των επιπτώσεων από τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ: Πλήρη απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη, απαλλαγή από την παρακράτηση 6% της εισφοράς Υγείας για όσους έχουν απώλεια άνω των 30 ευρώ, συμμετοχή στο πρόγραμμα της Κάρτας Αλληλεγγύης για όσους είχαν απώλεια άνω των 115 ευρώ, διατήρηση του ΕΚΑΣ στους μακροχρόνια πάσχοντες και διατήρηση στον έναν από τους δύο συζύγους εφόσον χάνεται και για τους δύο.

* Και 7 άμεσες προτεραιότητες για να κλείσει η "μεγάλη κοινωνική πληγή" που άνοιξε η διακυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

ΣΥΡΙΖΑ: "Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους"

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιστροφή στη νομιμότητα

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή αποκαθιστά τη συνταγματική νομιμότητα, επαναφέροντας την εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης στον φυσικό της χώρο, δηλαδή το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, κατοχυρώνονται τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με το υπουργείο να βάζει φρένο στη μαύρη εργασία και τη φοροδιαφυγή.

ΕΣΠΑ 2014-2020

Τα νέα προγράμματα που έρχονται

Σειρά νέων δράσεων από το ΕΣΠΑ για την επιχειρηματικότητα και όχι μόνο πρόκειται να προκηρυχθούν έως το τέλος του χρόνου. Προχωράει κανονικά ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομίας και ο αναπτυξιακός νόμος θα είναι σε πλήρη εφαρμογή τον επόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον Γ. Σταθάκη. Ολοκληρώνεται ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών καθώς και η αναθεώρηση του Νόμου Δένδια για τα κόκκινα δάνεια.

Γ. Αλαφούζος στη Βουλή

Επίθεση σε πρώην και νυν ανταγωνιστές

Το κρίσιμο σταυροδρόμι της Ευρώπης

Πού βαδίζει, τελικά, η Ευρώπη; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό έχει γίνει, πλέον, εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία, που αφαίρεσε με ηχηρό τρόπο ένα από τα αστέρια στη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται μπροστά...

του Βαγγέλη Βιτζηλαίου

Πέθανε ο Χαράλαμπος Μπούρας, ο αναστηλωτής της Ακρόπολης

Λαμπρός επιστήμονας και σεμνός άνθρωπος, ο αρχιτέκτονας που συνέδεσε το έργο και τη ζωή του με την αναστήλωση της Ακρόπολης και άλλων σημαντικών μνημείων της χώρας μας, εμβληματική προσωπικότητα για τη συντήρηση και τη σωτηρία τους, ο Χαράλαμπος Μπούρας έφυγε χθες από τη ζωή στα 83 του χρόνια, πλήρης έργου και σεβασμού. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή, στις 2 μ.μ., από το Α' Νεκροταφείο της Αθήνας.

Όχι ποινές σε Μαδρίτη και Λισσαβόνα αποφάσισε η Κομισιόν

Ο πολιτικός ρεαλισμός της μετά-Brexit εποχής συνέβαλε καθοριστικά στη χθεσινή "απαλλαγή" Ισπανίας και Πορτογαλίας από την επιβολή προστίμων λόγω δημοσιονομικών υπερβάσεων. Η Κομισιόν έδωσε νέες προθεσμίες σε Λισσαβώνα και Μαδρίτη για να πετύχουν τους στόχους τους για το έλλειμμα. "Δεν θα ήταν πρέπον να τιμωρήσουμε τις δύο χώρες όταν οι πολίτες αμφιβάλλουν για την Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL