Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Από διώκτης του Βατοπεδίου έγινε... νοικάρης!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από διώκτης του Βατοπεδίου έγινε... νοικάρης!

Από διώκτης της μονής Βατοπεδίου έγινε... νοικάρης της ο Βασίλης Φλωρίδης, πρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Ο Β. Φλωρίδης ως εισαγγελέας Κομοτηνής ασχολήθηκε με το σκάνδαλο της μονής, και μάλιστα το 2009 είχε ζητήσει την καταδίκη της προέδρου Πρωτοδικών Μαρίας Ψάλτη, αλλά και των μοναχών Εφραίμ και Αρσενίου, για τις διεκδικήσεις στη λίμνη Βιστωνίδα από τη μονή Βατοπεδίου.

Τώρα όμως είναι ο ίδιος ο Β. Φλωρίδης που αποφάσισε να μεταφερθεί η Αρχή από το Κολωνάκι (Τσακάλωφ) στους Αμπελόκηπους (Κηφισίας) έναντι 19.000 ευρώ τον μήνα και να υπογράψει τριετές συμβόλαιο! Για την ακρίβεια, δεν είναι ο ίδιος ως φυσικό πρόσωπο, καθώς στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Αρχής που ενέκρινε τη μίσθωση (13 Ιουνίου) μερίμνησε ώστε να αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο της Αρχής, λέκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Χρήστο Δετσαρίδη, ο οποίος και μετακινήθηκε από την Κομοτηνή γι' αυτόν τον λόγο.

Μπορεί η μονή να έκανε την καλύτερη προσφορά -αν και αυτό εξαρτάται και από το τι ζητάει ο ενοικιαστής-, όμως δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε πώς τα φέρνει η ζωή...

Κ.Που.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL