Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Το κουνούπι που βουίζει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Το κουνούπι που βουίζει

Η εικόνα έχει ενδιαφέρον από κάθε άποψη. Ποιητικά και πολιτικά. Ποιητικά, διότι τη στιγμή που ο Τσίπρας και η μισή κυβέρνηση περπατούν στο δρόμο του μεταξιού, η διαπλοκή και ολόκληρη η Δεξιά παραμένουν κολλημένοι στον δρόμο του ξιού-ξιού. Πολιτικά, διότι τη στιγμή που ο Τσίπρας βρίσκεται στο πιο σημαντικό τον τελευταίο καιρό ταξίδι «για δουλειές», το σόι του Ψυχάρη, του Κουμουτσάκου, του Κυριάκου και των συν αυτοίς ασχολείται με τις γνωστές παλιοδουλειές: Πώς θα υπονομεύσουν, θα υποσκάψουν, θα αποσταθεροποιήσουν, θα ανατρέψουν την ανεπιθύμητη κυβέρνηση.

Παλιά τους τέχνη κόσκινο, θα πεις. Σωστά, αλλά εδώ έχουμε τα αποκαλυπτήρια αυτών των ανεκδιήγητων τύπων που υποτίθεται ότι σκίζονται για ανάπτυξη. Που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν ενδιαφέρεται για την επιχειρηματικότητα. Ότι είναι ανίκανη να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης. Και βρήκαν την ώρα, ακριβώς όταν ο Τσίπρας προσπαθεί να εξασφαλίσει κάποια αναπτυξιακά κέρδη από τις διμερείς σχέσεις με την Κίνα, αυτοί να του σκάβουν τον λάκκο ότι οικοδομεί καθεστώς ανελευθερίας, επιχειρεί να ελέγξει την ενημέρωση, ρεζιλεύει τη χώρα, δέχεται χαστούκια από την Ευρώπη.

Κι αυτά τα ωραία, με την "Καθημερινή", τον Έτινγκερ, τα ψυχαροκαθεστωτικά και λοιπά, αφού είχε προηγηθεί το γιουρούσι για τη συμφωνία με την COSCO. Σαν όρια τη προβοκάτσιας. Να χαλάσει και η συμφωνία, να χαλάσει και το ταξίδι στην Κίνα, να γίνει όσο γίνεται μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα, αρκεί να γίνει ζημιά στην κυβέρνηση. Και -ποιητική αδεία- να μπορεί πάλι να κοιμάται ήσυχη η διαπλοκή στην αγκαλιά των πολιτικών της φίλων. Ο Ψυχάρης στην αγκαλιά του Κυριάκου - και το αντίθετο. Υπό τους παρήγορους ήχους του εθνικού ροχαλητού που είναι ο διακαής τους πόθος.

Αν υπάρχει ένα πολιτικό συμπέρασμα σε όλα αυτά, είναι ότι θα γκρεμίσουν τον τοίχο, και το σπίτι ολόκληρο, αρκεί να εξοντώσουν το κουνούπι που βουίζει και χαλάει το ραχάτι τους. Γιατί βουίζει στο αφτί της χώρας για τα δανεικά και αγύριστα, για τα εκατομμύρια και τις off shore, για τις συνωμοσίες και τα σκάνδαλά τους. Ε, όποιος πιστεύει ότι στο δίλημμα να ζήσει το κουνούπι ή να γίνουν όλα στην Ελλάδα γης μαδιάμ δεν θα επιδιώξουν το δεύτερο, είναι μακριά νυχτωμένος. Είναι, στο κάτω-κάτω, θέμα τιμής γι' αυτούς. Κοντά στο δισεκατομμύριο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL