Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Γ. Μπαλάφας: Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μπαλάφας: Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική (Video)

https://www.youtube.com/embed/NQ_aFl1msLY

Εξήγησε ότι η κυβέρνηση σε ουδέτερο χρόνο και απόσταση ασφαλείας από τις επόμενες εκλογές φέρνει το θέμα του εκλογικού νόμου στη Βουλή, καθώς η απλή αναλογική αποτελεί πάγια και προγραμματική της θέση.

Θέτοντας το ζήτημα και στην ευρωπαϊκή του διάσταση ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι σε όλη την Ευρώπη οι μονοκομματικές κυβερνήσεις πνέουν τα λοίσθια, ενώ αναζητούνται κυβερνήσεις συνεργασιών με βάση προγραμματικές τις συγκλίσεις.

Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι υπάρχουν διεργασίες που με βάση έναν εκλογικό νόμο που θα αποτυπώνει την πραγματική θέληση του ελληνικού λαού (υπενθύμισε ότι μετά το 2012 αυτό δεν συμβαίνει) η κοινοβουλευτική δημοκρατία θα υπάρχουν πάντα λύσεις.  

Έκρινε ως «επιτυχημένη» τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε συνεργασίες ενώ απαντώντας στα σενάρια περί ανασχηματισμού υπογράμμισε ότι «ανασχηματισμός θα γίνει όταν χρειαστεί και όταν ο πρωθυπουργός έχει τη γνώμη ότι πρέπει να γίνει».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών ανέφερε τα θετικά στοιχεία που εμφανίζει η ελληνική οικονομία: αύξηση πλεονάσματος κατά 2,3 δις στο πρώτο πεντάμηνο του 2016, αύξηση καταθέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος μεταξύ Μαϊου και Απριλίου κατά 300 εκ. καθώς και μείωση του κόστους χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών και αποδοχή των ελληνικών τίτλων ως εχέγγυα.

Δεν τέθηκε ποτέ θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού παρά την πρόσφατη παραφιλολογία εξήγησε ο κ. Μπαλάφας και επέρριψε ευθύνες σε όσους σπέρνουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Για τη επικείμενη συζήτηση για το θέμα των εργασιακών σχέσεων υποστήριξε ότι με θα το αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα, τήρηση των δεσμεύσεων μας και αποφασιστικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL