Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Για την Κεντρική Επιτροπή της 20ής Ιουλίου 2013
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για την Κεντρική Επιτροπή της 20ής Ιουλίου 2013

Θεωρούμε αυτονόητο ότι η Πολιτική Γραμματεία εκλέγεται από την Κεντρική Επιτροπή και δεν ορίζεται από κανέναν άλλο. Όμως ο τρόπος εκλογής της Πολιτικής Γραμματείας, με υποψηφιότητες 21 μελών στην Πολιτική Γραμματεία (όσες και οι θέσεις του οργάνου αυτού), δυστυχώς συνεχίζει αυτά που χαρακτηρίσαμε στις 14 Ιουλίου 2013 ως έλλειμμα δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησαν στην κατάθεση του ξεχωριστού ψηφοδελτίου Ανένταχτοι εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαθεσιμότητα και η επάρκεια, για να προσφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της Γραμματείας, υπάρχει σε συντρόφους και συντρόφισσες, ασφαλώς περισσότερους των εικοσιένα. Η ψήφιση όμως της Γραμματείας χωρίς καμιά εναλλακτική υποψηφιότητα, ούτε καν από συντρόφισσες αρκετές για να ξεπεράσουν το 1/3 των μελών της Γραμματείας (που αποτελεί καταστατική κατεύθυνση του Συνεδρίου για όλα τα όργανα), πρέπει να μας προβληματίσει. Δημιουργείται η εικόνα ότι στο ενιαίο κόμμα μας αναπαράγεται η επιβολή μηχανισμών, με σκληρή πειθαρχία και με αντικαταστατικές συνέπειες, όπως αυτή που επισημάναμε. Αν αυτό δεν αντιμετωπιστεί, η αγκύλωση του κατακερματισμού, αντί της ενοποίησης που αποφασίσαμε στο Συνέδριο, θα συνεχίσει να αποτελεί πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν θα βοηθήσει ούτε τη σχέση μας με τα κοινωνικά κινήματα ούτε την αντιμετώπιση των αναγκών της κοινωνίας που καταστρέφεται.

Η αποκατάσταση όχι μόνο δημοκρατικότερων κανόνων λειτουργίας, αλλά κυρίως η αλλαγή αντιλήψεων και συμπεριφορών σε αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζουν να αποτελούν τη μοναδική λύση και το μεγάλο στοίχημα για όλους μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL