Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Οι δεξιές πολιτικές ανοίγουν δρόμο στην ακροδεξιά φενάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι δεξιές πολιτικές ανοίγουν δρόμο στην ακροδεξιά φενάκη

Του Διονύση Λαμπαδάριου*

Ειλικρινά, ποτέ δεν κατάλαβα τη σκοπιμότητα κάποιων δικαστών να "νομιμοποιούν" τις μίζες, να εξαγνίζουν δημόσιους παράγοντες και να παραγοντίζουν απέναντι στα συμφέροντα του πάλαι ποτέ δικομματισμού Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, που, έτσι όπως πάνε, θα αλλάξουν και ονόματα για να ξεχαστούν τα υπέρογκα ενθυλακωμένα χρέη τους. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ανταποκριθεί στο λαϊκό αίτημα για κατάργηση της ατιμωρησίας. Πρακτικές απαλλαγής των λογής ενεργητικών δωροδοτών, τύπου Χριστοφοράκου, είναι απαράδεκτες!

Οι Ευρωπαίοι μπορεί να έχουν λυμένα κάποια τετριμμένα Αστικού Δικαίου, αλλά παράγουν τόση γραφειοκρατία και διαφθορά, που, αν οι πολιτικοί ταγοί δεν ανταποκριθούν εγκαίρως, θα γίνουν έρμαια των πιο ανελεύθερων και απάνθρωπων προπαγανδιστών εθνικιστικών και ναζιστικών πρακτικών. Ουγγαρία, Πολωνία, Ουκρανία, Φινλανδία, Δανία, Σλοβακία και λογής άλλα φρούτα του βαυαρικού μπαχτσέ κρύβουν από πίσω τους σκελετούς στα ντουλάπια των ευρωπαϊκών τραπεζών. Λίγα φληναφήματα του Μιχαλολιάκου για εβραίους τοκογλύφους και όλη η ταξική υποστήριξη αλώβητη στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Είναι η εύπεπτη προπαγάνδα που γυρνάει από στόμα σε στόμα στα κυρίαρχα ΜΜΕ!

Σήμερα στη χώρα μας εκμεταλλεύονται όπου μπορούν τον συσχετισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Γρεβενά, Βέροια, Κω, Διαβατά), παρεισφρέουν σε ΜΑΤ και συνταξιούχους στρατιωτικούς με την ίδια ζέση που εισβάλλουν στους άνεργους, στους οδηγούς λεωφορείων, σε φορτηγατζήδες, "φιλάθλους" κ.λπ. Μπολιάζουν με ξετσίπωτη άλογη και παράλογη προπαγάνδα συντοπίτες μας, καναλαρχών αθύρματα. Για όλα φταίνε οι ξένοι, οι διαφορετικοί, οι περαστικοί, ο τουρίστας που ξέρει τα δικαιώματά του και δεν αφήνει να τον αρμέξουν!

Έτσι, η άρχουσα τάξη ξεγλιστρά από τη Δικαιοσύνη, προστατεύει τα φοροκλοπιμαία της, μας υπονομεύει απέναντι τους αδηφάγους δανειστές και προετοιμάζει τη χώρα για το επόμενο στάδιο, να μας παραδώσουν στη μισαλλοδοξία της Χρυσής Αυγής. Τα τωρινά "θαύματα" -επιλογές ακροδεξιές- της εκπολιτισμένης Αυστρίας και της συρόμενης Γαλλίας προς Λεπέν μόνο μια ξεκάθαρη νίκη στην Ισπανία θα τα ισιώσει.

To πραξικόπημα στη Βραζιλία, η παλινόρθωση στην Αργεντινή και η υπονόμευση των κοινωνικών κατακτήσεων στη Βενεζουέλα συμπληρώνουν το παζλ της ολιγαρχικής παγκοσμιοποίησης. Αν περιμένουμε ολοκληρωτική και ευνοϊκή ανταπόκριση στις υποχρεώσεις τους των δυναστών δανειστών, μάλλον δεν βλέπουμε το σχεδόν άδειο ευρωπαϊκό ποτήρι των εργατικών δικαιωμάτων και του κράτους πρόνοιας.

Ο νεοφιλελευθερισμός θέλει αντιμετώπιση όλων των συμμάχων BRICS, Λατινικής Αμερικής και σοσιαλιστικών δημοκρατικών δυνάμεων. Πρέπει να τιμωρηθεί το ασύδοτο κεφάλαιο πριν να είναι αργά. Δώστε πάλι στη μεσαία τάξη αξιοπρέπεια και δουλειές, απομακρύνετε την Ευρώπη από την αποβιομηχάνιση και τη φτωχοποίηση. Η εποχή της αρπαχτής κράτησε 41 χρόνια στη χώρα μας - θέλουμε χρόνο να ανασάνουμε κοινωνικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση οφείλει να κρατήσει τις επαφές του με την κοινωνία σε αυτή την ακροβατική εξάσκηση πολιτικής σε τόσο δυσμενές διεθνές περιβάλλον.

* Ο δρ Διονύσης Λαμπαδάριος είναι χειρουργός ΠΕΔΥ Νέου Κόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL