Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Βάστα γερά ΔΝΤ φωνάζει η τρόικα εσωτερικού (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βάστα γερά ΔΝΤ φωνάζει η τρόικα εσωτερικού (Video)

Κατερίνα Μπρέγιαννη

Την πρόταση της Ν.Δ. και την πλήρη ταύτιση της με τις επιταγές του ΔΝΤ διατράνωσαν τα στελέχη της απροκάλυπτα και με κυνισμό στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές των καναλιών. Μόνος δρόμος εξόδου από την κρίση η εφαρμογή των «μεταρρυθμίσεων» του ΔΝΤ κάτι που φυσικά σημαίνει όπως όλοι γνωρίζουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας με ιδιωτικοποιήσεις. Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ με ύβρεις και απίστευτους χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού παραδίδει μαθήματα πολιτικού λόγου.

Την κρίσιμη ώρα φαίνεται πως εννοεί ο καθένας την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων. Η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας τάσσεται με το ΔΝΤ και ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ ζητούν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ώστε να πάμε στην αξιολόγηση.

Μόνος ένας δρόμος υπάρχει… του ΔΝΤ (!)

https://www.youtube.com/embed/J5RQXK_d6Wg

Άδ. Γεωργιάδης (ΑΝΤ1): «Μόνο ένας δρόμος υπάρχει. Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων». «Μεταρρύθμιση είναι οτιδήποτε κάνει την οικονομία σου πιο φιλελεύθερη για να μπορείς να προσελκύσεις ξένες επενδύσεις. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να κάνει αυτές τις μεταρρυθμίσεις γιατί είναι νεοφιλελεύθερες. Αν είχε μείνει ο Σαμαράς στην εξουσία θα ήμασταν πολύ καλύτερα.»

Υπέρ της κατάργησης της απεργίας ο κ. Γεωργιάδης: «Η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου είναι μια σπουδαία μεταρρύθμιση. Ναι είναι γιατί κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα φέρει λεφτά στην Ελλάδα όταν ξέρει ότι θα του κλείσεις το μαγαζί.»

«Αυτές είναι χαζομάρες που ακούω τώρα» είπε αρνούμενος τις απολύσεις του Κ. Μητσοτάκη, ο Άδ. Γεωργιάδης.

Να θυμηθούμε και τον Μ. Βορίδη που την προηγούμενη εβδομάδα ανέπτυξε την πολιτική πρόταση της Ν.Δ. αναλυτικά.

https://www.youtube.com/embed/eqRGVaeK9JU

Φυσικός σύμμαχος της χώρας το ΔΝΤ (!)

https://www.youtube.com/embed/YzLhqu3PMJc

Μ. Βαρβιτσιώτης (ΣΚΑΙ): «Ποιος από τους διεθνείς παράγοντες μιλάει για το χρέος; Μόνο το ΔΝΤ. Ποιος είναι ο φυσικός σύμμαχος της Ελλάδας για το χρέος; Το ΔΝΤ. Τι κάνει η κυβέρνηση; Πυροβολεί το ΔΝΤ, άρα εγκαταλείπει την οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος. Τα πράγματα είναι απλά και λογικά».

«Αυτή η κυβέρνηση είναι άχρηστη και πρέπει να φύγει. Όσο φύγει νωρίτερα τόσο καλύτερα.» «Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν προχωρούν». «Αφήστε την προπαγάνδα. Έχετε πει τόσα ψέματα».

https://www.youtube.com/embed/tglAYmdcYIY

Αν. Λοβέρδος (ΣΚΑΙ): «Καταστραφήκαμε τα τελευταία 40 χρόνια, ενώ πριν που ήταν η Χούντα ήταν καλά.»

«Ο καραγκιόζης ο Βαρουφάκης κατέστρεψε τη χώρα… και ξανακάνουν τα ίδια». «Ποιος μπορεί να μην φοβάται ατύχημα;» «Έχουμε το χειρότερο πρωθυπουργό που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί».

https://www.youtube.com/embed/BipRum_4DjE

Ν. Κεραμέως: «Η κυβέρνηση έχει απωλέσει την αξιοπιστία των δανειστών και είναι λογικό». «Δεν έχει προχωρήσει τις αποκρατικοποιήσεις. Δεν εφαρμόζει αυτά που έχει υπογράψει η κυβέρνηση». «Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έχει χάσει την εμπιστοσύνη των εταίρων της. Έχει υπογράψει πράγματα που δεν έχει πραγματοποιήσει.»

 

Καλώς κάνει το ΔΝΤ και βάζει το θέμα των προληπτικών μέτρων; ρωτάει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και η κ. Κεραμέως υπεκφεύγοντας απαντά για την αξιολόγηση που πρέπει να κλείσει «πάση θυσία». Ξαναζούμε ηρωϊκές μέρες του «ναι» σε όλα!

 

Σ. Κεδίκογλου (ΣΚΑΙ): «Δεν προχωρούν τις ιδιωτικοποιήσεις» «Απλά παραδείγματα, γιατί η κυβέρνηση αυτή η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει ποτέ τίποτα και πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό, γιατί όταν φτάνει υπό την πίεση της πραγματικότητας να αποδεχθεί την ανάγκη ιδιωτικοποιήσεων δεν μπορεί να τις υλοποιήσει».

https://www.youtube.com/embed/Skc_I2xyROY

Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης... με το ζόρι

Θ. Παπαθεοδώρου (Mega): «Έχετε ήδη συμφωνήσει». «Θα πάνε και θα ψηφίσουν τα μέτρα και θα τα φέρουν και θα φέρουν και το έλλειμμα μαζί. Δεν θα αφήσουμε τον Τσίπρα να αποδράσει. Ή θα κυβερνήσει ή θα παραιτηθεί και θα πάμε σε κυβέρνηση από αυτή τη βουλή. Θα πάμε σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. μέσα».

Σπ. Δανέλλης (ΣΚΑΙ): «Ποιος σώφρων δεν φοβάται;» «Μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης είναι αυτό που ζητείται προκειμένου να πάμε στην αξιολόγηση».

https://www.youtube.com/embed/AskCDbJVk6o

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL