Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Τρομοκρατία και τυφλή βία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρομοκρατία και τυφλή βία

Του Νίκου Λάζου

Τα τελευταία δυο χρόνια με την εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους εντείνονται η τρομοκρατία, τα τυφλά χτυπήματα της βίας, ο κύκλος του αίματος.

Στόχος οι αλλόθρησκοι, ακόμα και ήπιοι ισλαμιστές που δεν ανήκουν στο δόγμα των ακραίων σουνιτών. Οι αιτίες οφείλονται στην πολιτική των ΗΠΑ - Ευρώπης στον αραβικό κόσμο. Η «Αραβική άνοιξη» κατέληξε σε φάρσα. Στις χώρες αυτές κυριαρχεί το χάος. Εμφύλιος σε Συρία, Λιβύη, έξαρση της βίας του Χαλιφάτου, όλα αυτά που είχαν αποτέλεσμα τις τεράστιες ροές προσφύγων.

Η Δύση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες. Το τείχος του Βερολίνου το θεωρούσε «αίσχος» και ήταν. Τα τείχη που η Δύση ορθώνει σήμερα τι είναι; Δυστυχώς για τους ισχυρούς, οι διεθνείς νόμοι, οι ανθρώπινες αξίες και ο πολιτισμός ισχύουν κατά το δοκούν! Έχει μέλλον αυτή η Ευρώπη;

Η λύση βρίσκεται στην ειρήνευση της περιοχής, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους. Πώς θα γίνει αυτό; Ασφαλώς με την ήττα του Ισλαμικού Κράτους. Οι δυνάμεις που το πολεμούν στη Συρία είναι οι Κούρδοι και ο Άσαντ. Τους Κούρδους δεν τους θέλουν οι Τούρκοι και εκβιάζουν την Ευρώπη με τους δυόμισι εκατομμύρια πρόσφυγες! Τον Άσαντ δεν τον θέλει η Δύση, ούτε η Τουρκία! Φαύλος κύκλος. Πώς θα ηττηθεί το Χαλιφάτο; Αποτέλεσμα αυτής της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της Δύσης είναι να διαιωνίζεται ο κύκλος της τυφλής βίας, λίγους μήνες πριν στο Παρίσι και τώρα στις Βρυξέλλες.

Το 1970 υπογράφτηκε μεταξύ των πέντε τότε πυρηνικών δυνάμεων, στον ΟΗΕ, η συμφωνία μη διασποράς των όπλων μαζικής καταστροφής. Δυστυχώς παραβιάστηκε, με πρώτη την Αμερική, που έδωσε αυτά τα όπλα στο Ισραήλ ενάντια στους Άραβες. Αυτό κατήγγειλε ο Ισραηλινός πυρηνικός επιστήμων Βανούνου, ο οποίος καταδικάστηκε από το κράτος του Ισραήλ σε 18 χρόνια φυλακή για προδοσία.

Το ίδιο έκανε η Αμερική και με το Πακιστάν, στο οποίο έδωσε αυτά τα όπλα εναντίον της Ινδίας. Το Πακιστάν πούλησε υλικά και τεχνογνωσία αυτών των όπλων στο Ιράν και στη Β. Κορέα! Το αποκάλυψε ο πυρηνικός επιστήμονας στο Πακιστάν, Χαν, που επίσης φυλακίστηκε για προδοσία! Στο Πακιστάν βρίσκονται οι ιερατικές σχολές των Ταλιμπάν. Είναι, ίσως, εύκολο τα όπλα αυτά να περιέλθουν στα χέρια τους.

Δεν μπορώ να φανταστώ τις συνέπειες αυτών των πράξεων. Μπορώ όμως να πω ότι το πρώτο θύμα θα είναι η Δημοκρατία και η κατάργησή της λόγω τρομοκρατίας!

Κι έτσι το Ισλαμικό Κράτος θα είναι ο μέγας νικητής!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL