Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες - Η συζήτηση στη Βουλή λεπτό προς λεπτό (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες - Η συζήτηση στη Βουλή λεπτό προς λεπτό (Video)

Με 154 ΝΑΙ, 102 ΟΧΙ και 14 παρών σε σύνολο 270 βουλευτών ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών ορίζεται σε τέσσερις, με δεκαετή διάρκεια.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο Ευαγ. Μεϊμαράκης, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας και η βουλευτής Λ. Κανέλλη. "Υπέρ" της τροπολογίας ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. "Κατά" ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ., Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΠΟΤΑΜΙ και Ένωσης Κεντρώων. "Παρών" οι βουλευτές του ΚΚΕ, Χ.Α. και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης.

Επιμέλεια, ενημέρωση: Kατερίνα Μπρέγιαννη

//v.24liveblog.com/live/?id=1317799

Η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες κατατέθηκε από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, στο νομοσχέδιο περί «Κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τις διεθνείς οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές». Έντονη ήταν η αντίδραση της  Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνταγματική εκτροπή και αυταρχισμό. Η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε στάση εργασίας από τις 18:00 - 01:00, στα ιδιωτικά κανάλια, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ.

"Είναι λαϊκή επιταγή να βάλουμε τέλος στη διαπλοκή" διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Η συζήτηση διεξήχθη εν μέσω εντάσεων, διαξιφισμών και απειλών. Απορρίφθηκαν οι δύο ενστάσεις αντισυνταγματικότητας ενώ με προσφυγή στο ΣΤΕ απείλησαν Ν.Δ. και Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ). Νωρίτερα η πρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου εκτίμησε ότι δεν υφίσταται παρεμπίπτον ζήτημα.

«Η διαδικασία είχε παραλύσει εδώ και 25 χρόνια, γιατί ο νόμος προέβλεπε τον διαγωνισμό» είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατηγορώντας την αντιπολίτευση για προφανή αναλγησία την κάλεσε "κόψτε το κατενάτσιο, μπείτε στο γήπεδο και παίξτε μπαλά"...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL