Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Eπίθεση φασιστών στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Eπίθεση φασιστών στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη

Το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη γύρω στις 8 το απόγευμα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, δέχθηκε επίθεση από ομάδα χρυσαβγιτών που επενέβαιναν σε μηχανάκια. Τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα, δύο εκ των οποίων ανήλικοι.

Ομάδα χρυσαβγιτών γύρω στα 50 μηχανάκια (περίπου 100 άτομα) αφού πέρασαν από κεντρικούς δρόμους της Ηλιούπολης φωνάζοντας συνθήματα όπως: "Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή" και σκορπώντας προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής σταμάτησαν έξω από το στέκι "Συνεργείο". Έσπασαν με ρόπαλα την είσοδο και εισήλθαν στο στέκι όπου κατέστρεψαν ότι βρήκαν μπροστά τους σημειώνοντας μεγάλες υλικές ζημιές (ηχεία, μηχανήματα, οικιακές συσκευές).

Εκείνη την ώρα στο χώρο στου στεκιού γίνονταν μαθήματα Αγγλικών. Η καθηγήτρια και οι ανήλικοι μαθητές φυγαδεύτηκαν όπως όπως.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο avgi.gr ότι η μηχανοκίνητη πορεία των χρυσαβγιτών, συνοδευόταν από 4 μηχανές Δίας που δεν έκαναν το παραμικρό για να αποτρέψουν την επίθεση (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία).

Μας ανέφεραν επίσης ότι λίγη ώρα αργότερα και ενώ συγκεντρωνόταν κόσμος, πέρασαν μηχανές της ομάδας Δέλτα, προκαλώντας με υβριστικά σχόλια και απειλές, τους συγκεντρωμένους.

Ας σημειωθεί ότι ο χώρος έχει γίνει ξανά στόχος φασιστών, πριν από λίγους μήνες.

Οι διαχειριστές του χώρου έκαναν σαφές ότι δεν τρομοκρατούνται και ότι θα προφυλάξουν με κάθε νόμιμο μέσο το χώρο και το δικαίωμά τους στην ελεύθερη έκφραση. Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι το "Συνεργείο" θα συνεχίσει τη λειτουργία του και καλούν σε συνέλευση όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν το εγχείρημα, τις συλλογικότητες, το Αντιφασιστικό μέτωπο καθώς και όλους τους πολίτες της Ηλιούπολης Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 07.00 μ.μ.

Ολόκληρη την ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Χ ¨ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ¨ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Σήμερα, Τετάρτη 10-7-13 στις 19:40 ο Ελεύθερoς Κοινωνικός Χώρος "Συνεργείο" δέχτηκε άνανδρη επίθεση από 100 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής με την παρουσία αστυνομικής δύναμης.
Την ώρα εκείνη στο Συνεργείο λειτουργούσε μάθημα Αγγλικών στο οποίο συμμετείχαν κυρίως ανήλικοι μαθητές. Το χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου χτύπησε έναν ενήλικο σύντροφο και δύο ανήλικους ενώ προκάλεσαν και υλικές ζημιές στην υποδομή του κτηρίου.

Για εμάς είναι πλέον προφανές ότι η επίθεση του χρυσαυγίτικου τάγματος εφόδου, ύστερα από μια σειρά κλιμακούμενων ενεργειών που είχαν προηγηθεί σηματοδοτεί το τέλος των όποιων φιλοδοξιών τρέφουν οι νεοναζί στη γειτονιά μας. Οι χρυσαυγίτες μόλις έχασαν τον πόλεμο στην Ηλιούπολη ακριβώς γιατί το Συνεργείο
θα συνεχίσει να λειτουργεί ως χώρος κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης και κανένα τάγμα εφόδου δεν μπορεί αυτό να το αποτρέψει.

Καλούμε τους ανθρώπους του Συνεργείου, τον κόσμο και τις συλλογικότητες που συμμετέχουν στο Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλιούπολης καθώς και όλους τους πολίτες της Ηλιούπολης σε συνέλευση στο Συνεργείο
αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7μμ.

Υ.Γ. Περιττεύει να σχολιάσουμε την διακριτική παρουσία της αστυνομίας που ως θεατές παρακολουθούσαν το γεγονός χωρίς να παρέμβουν.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Ηλιούπολης ¨Συνεργείο¨
Ιούλιος, 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL