Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ευρωπαϊκή Αριστερά και Πράσινοι στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Ελλάδα και στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν το σαββατοκύριακο η επικεφαλής της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ και η αντιπρόεδρος της ευρωομάδας των Πράσινων, Σκα Κέλερ, ενώ τις επόμενες μέρες, ενόψει της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του Αλ. Τσίπρα...

Στην Ελλάδα και στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν το σαββατοκύριακο η επικεφαλής της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ και η αντιπρόεδρος της ευρωομάδας των Πράσινων, Σκα Κέλερ, ενώ τις επόμενες μέρες, ενόψει της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή στην Αθήνα, αναμένονται νέες "αφίξεις" από την Ευρώπη.

Η Γκ. Τσίμερ, απευθύνοντας την Κυριακή στο Κερατσίνι σύντομο χαιρετισμό πριν από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε "ελπίδα της Ευρώπης", εξέφρασε τη βεβαιότητά ότι μετά τις εκλογές θα σχηματιστεί ξανά κυβέρνηση της Αριστεράς. Υπογράμμισε, επιπλέον, πως η Ευρώπη δεν είναι ίδια μετά τη 12η Ιουλίου, καθώς "η Ελλάδα φύτεψε τον σπόρο της αλλαγής" και επεσήμανε ότι θα ήταν "χαστούκι" στο πρόσωπο των λαών της Ελλάδας και της Ευρώπης αν επέστρεφε στην εξουσία "ένα διεφθαρμένο δεξιό κόμμα".

Την προηγούμενη μέρα, στην Καλαμάτα, η Σκα Κέλερ είχε δηλώσει: "Οι Οικολόγοι - Πράσινοι και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους, την προσπάθεια να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια». "Μόνο μαζί μπορούμε να πετύχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς περιβαλλοντική δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει ποτέ κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής. Στη συγκέντρωση στην Καλαμάτα παρίστατο και ο Καταλανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Έρνεστ Ουρτασούν.

Φ.Κ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις