Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Κυβέρνηση Φρανκενστάιν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Κυβέρνηση Φρανκενστάιν

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗ

Με το που έσκασαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις, τα συστημικά ΜΜΕ έσπευσαν να αναδείξουν νικητές των εκλογών τη Ν.Δ. και τον Μεϊμαράκη. «Θρίλερ», «ντέρμπι», «αναμέτρηση από το μηδέν», «ο Βαγγέλης έφερε το παιχνίδι στα ίσια και τώρα ετοιμάζεται να το γυρίσει». Πού να μην ήτανε και δεύτερη η Ν.Δ. σε όλες, και τις οκτώ, δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου. Πού να μην έχανε με 2,5 μονάδες, κατά μέσο όρο. Πού να μην είχε εναντίον της όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Το "Βήμα" είχε δημοσκόπηση που έδειχνε τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 3,1% της Ν.Δ., με στοιχεία που προεξοφλούσαν ότι η διαφορά θα διευρυνθεί και από πάνω έγραφε «Ανοιχτή αναμέτρηση, εκλογές θρίλερ!».

Διαβάζεις, βλέπεις, ακούς και νομίζεις ότι η Ν.Δ. προέκυψε από παρθενογένεση, ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης βγήκε μέσα από τον κρίνο, πιο λευκός κι από την πάλλευκη περιστερά που πέταξε πάνω από την κεφαλή του Ιησού στον Ιορδάνη. Λες και δεν κυβέρνησε η Ν.Δ. επί τρία συναπτά έτη, από την εποχή του Παπαδήμου μέχρι την εποχή του Σαμαρά, λες και δεν εφάρμοσε τα επαχθέστατα μέτρα των Μνημονίων, λες και δεν έστησε το παρακράτος των Μπαλτάκων και των Μουρούτηδων. Λες και δεν τιμωρήθηκε για όλα τούτα πριν από επτά μήνες με μια βαριά, στρατηγική ήττα. Μιλούν τα ΜΜΕ για τη Ν.Δ. λες και δεν ψήφισε το πρόσφατο, το τρίτο Μνημόνιο. Εν προκειμένω, το πράγμα έχει πολλή πλάκα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε τη χώρα φέρνοντας το τρίτο Μνημόνιο και η Ν.Δ. έσωσε τη χώρα ψηφίζοντας το τρίτο Μνημόνιο. Ο Τσίπρας είναι κωλοτούμπας και ο Μείμαράκης εθνικός ευεργέτης. Τα μεν ήδεα καλά, τα δε συμφέροντα δίκαια.

Δεν την αγάπησαν ξαφνικά τα ΜΜΕ τη Δεξιά, δεν είδαν τον Έλληνα Ντε Γκωλ στο πρόσωπο του Μεϊμαράκη. Για πεθαμένη την είχαν και εξεπλάγησαν θετικά από την απρόσμενη νεκρανάστασή της, που οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στις μεγάλες δυσκολίες του ΣΥΡΙΖΑ. Σαν σανίδα σωτηρίας είδε το σύστημα τη νεκρανάσταση της Ν.Δ. και έσπευσε να αρπαχτεί από πάνω της με δύναμη και πάθος. Το ιδανικό θα ήταν να κερδίσει τις εκλογές η Ν.Δ. και να φτιάξει κυβέρνηση με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Σαμπάνιες θα άνοιγαν αν μπορούσε να συμβεί αυτό το θαύμα. Θαύματα, όμως, δεν γίνονται, γι' αυτό και έχουν καβάτζα το δεύτερο σχέδιο, τον μεγάλο συνασπισμό.

Ο μεγάλος συνασπισμός είναι η βασική επιδίωξη του συστήματος, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. - Ποτάμι - ΠΑΣΟΚ, χωρίς τον Τσίπρα πρωθυπουργό. Αυτός είναι ο στόχος. Να κοπεί κατά το δυνατό η εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ, να ψαλιδιστεί η διαφορά με τη Ν.Δ. και μετά να βγούνε όλοι με ένα στόμα και να πουν. Ιδού, λοιπόν, ο λαός έδειξε τον δρόμο, πάμε όλοι μαζί να σώσουμε την πατρίδα. Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, κυβέρνηση Φρανκενστάιν με ράμματα και βίδες. Το τέρας που θα κάνει μία και μόνη δουλειά: την κατά γράμμα εφαρμογή του Μνημονίου.

Το τέρας θα κάνει τη δουλειά και το σύστημα θα κάνει τις δουλίτσες του...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL